ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τι θα γίνει με τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ



Η νέα προθεσμία εξεύρεσης ισοδυνάμων για να μην εφαρμοστεί η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εξέπνευσε την Παρασκευή.




Ωστόσο, τίποτε ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την κυβέρνηση, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν αποχωρήσει από την Αθήνα.

Οπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση έχει δώσει μια «άτυπη παράταση» στο θέμα εξερευνώντας όλες τις πιθανές δυνατότητες που έχει.

Ωστόσο ο χρόνος τρέχει. Μέχρι στα επόμενα δύο 24ωρα θα πρέπει να έχει καταλήξει σε λύση με την μια ή την άλλη μορφή. Ητοι, να βρει ισοδύναμα ώστε να μην επιβληθεί το 23% είτε να αναγκαστεί να εφαρμόσει το μέτρο.

Σημειωτέον ότι οι δανειστές φέρεται να έβαλαν «φρένο» στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή των δύο μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση (6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία).

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή δύο μειωμένων συντελεστών στην ιδιωτική εκπαίδευση- 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία- βρίσκει εμπόδια, αφού η κοινοτική οδηγία δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Αντί αυτού, θα πρέπει τα κράτη είτε να μη επιβάλλουν ΦΠΑ στην εκπαίδευση, είτε να ισχύει ο κανονικός συντελεστής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 98 της κοινοτικής οδηγίας αναφέρεται ότι οι μειωμένοι συντελεστές εφαρμόζονται μόνο στις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών των κατηγοριών που περιλαμβάνονται σε ένα συγκεκριμένο πίνακα.

Στο μεταξύ όμως ο χρόνος τρέχει.

Η υποδόση των περίπου 2 δισ. ευρώ δεν θα καταβληθεί εάν προηγουμένως δεν έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα. Και ένα από τα 49 ήταν και η εξεύρεση ισοδυνάμων στον ΦΠΑ για την εκπαίδευση.

Πιθανότατα το θέμα να συζητηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ο οποίος φτάνει την Δευτέρα στην Αθήνα για συνομιλίες με υπουργούς.

Ο ίδιος ο Ντομπρόβσκις άλλωστε έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως «δεν υπάρχει επ' ουδενί χρόνος για χάσιμο» όπως και ότι «περιθώριο για κάποιες αλλαγές ίσως υπάρχει, αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία»,

Μέσω συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής», προειδοποίησε την Αθήνα ότι πρέπει να βιαστεί για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και ξεκαθάρισε ότι οι εταίροι δεν θα εγκρίνουν την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν δεν υπάρξει υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτούμενων από την Αθήνα.

Οι κυβερνώντες πιθανόν να συζητήσουν στα επόμενα 24ωρα και με τα τεχνικά κλιμάκια κάποιες από τις ιδέες που έχουν για την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση για να καταλήξουν στην τελική απόφαση.

Αν όλα πάνε καλά, το EuroWorking θα συνεδριάσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Αν όχι, αναβάλλεται η συζήτηση για το ελληνικό θέμα και την πολύτιμη εκταμίευση της υποδόσης.


Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου