ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου κατά του Νίκου Παππά: Καταργείτε μια ανεξάρτητη αρχή




Απολύτως αντισυνταγματική, χαρακτήρισε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Λίνα Αλεξίου,
τη διάταξη για την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των μελών των ανεξάρτητων αρχών, που έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μαζί με τα μέλη του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκη και Κ.Αποστολά, η κ. Αλεξίου - μητέρα της τ. προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου - επιτέθηκε κατά του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, κατηγορώντας τον πως ουσιαστικά επιχειρεί να καταργήσει μία ανεξάρτητη Αρχή - και πως η ίδια, με όσα νομικά μέσα διαθέτει, θα κινηθεί ενάντια στη συγκεκριμένη διάταξη.
Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ υποστήριξε ότι η προσθήκη στο νομοσχέδιο για τα MME που αφορά το ΕΣΡ και τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές, συνιστά μία εκπρόθεσμη τροπολογία που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται «νομοτεχνική βελτίωση» και είναι απολύτως αντισυνταγματική. Υπενθύμισε δε, ότι για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το ΕΣΡ υπέβαλε τρεις φορές έγγραφες παρατηρήσεις, χωρίς ποτέ να κληθεί επίσημα ή ανεπίσημα, στη διαβούλευση.

Τέλος, η κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του Ν. Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ, απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (17/08/2015) μετά από ερώτημα της Διάσκεψης των Προέδρων.

Το μέλος του ΕΣΡ Γ. Στεφανάκης, χαρακτήρισε «ακραία νομοθετική πράξη» το ψηφισθέν νομοσχέδιο, που «αντί να δυναμώνει μια ανεξάρτητη Αρχή, και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, την απονεκρώνει», σημειώνοντας πως ένας υπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να παύσει τη θητεία των μελών του ΕΣΡ χωρίς απόφαση κρατικού φορέα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Οι Ανεξαρτητες Διοικητικες Αρχες(ΑΔΑ) ιδρυθηκαν κατα τους εμπνευστες τους για να προσδωσουν περισσοτερη αντικειμενικοτητα και αξιοπιστια στην δημοσια διοικηση αποτρεποντας κατα το δυνατον τις ολεθριες κομματικες και συντεχνειακες παρεμβασεις.Ομως αναπτυσσονται ισχυροτατες ενστασεις σε ενα τετοιο σκεπτικο και οι βασικοτερες ειναι οι εξης:1)Η ενσταση της δημοκρατικης νομιμοποιησης.Ειναι προφανες οτι οι Αρχες αυτες εκ κατασκευης ειναι οργανα που αναστελουν και περιοριζουν την εκπεφρασμενη λαικη κυριαρχια οπως αυτη εκπροσωπειται μεσω της κυβερνησης.Διοικουν ουσιαστικα οι ΑΔΑ αντι των εκλεγμενων κυβερνησεων..2)Η ενσταση των στεγανοποιημενων εκτελεστικων δομων που λειτουργουν ως διοικητικα ιερατεια απροσπελαστα απο τον δημοκρατικο ελεγχο..3)Η ενσταση του διοικητικου αλλοθι για την υποτιθεμενη κυριαρχη κυβερνηση που πεταει το μπαλακι της διαχειρισης και των ευθυνων στις ΑΔΑ..4)Η ενσταση του επιπροσθετου δημοσιονομικου και μισθολογικου κοστους που αθροιζεται στις υπαρχουσες διοικητικες δαπανες..Οι ΑΔΑ εν Ελλαδι ως κρατικα οργανωτικα μορφωματα επεκταθηκαν σχεδον σε ολο το φασμα της διοικησης.Αυτο προεκυψε κυριως λογω του ανοσιουργηματος της καταρρευσης της διοικητικης πυραμιδας το 1982 με την καταργηση των Γενικων Διευθυντων των υπουργειων που ηταν ενα καποιο προφραγμα στην ασυδοτη κομματικη επιρροη εκ μερους των κυβερνησεων.Η αναγκη επιδιορθωσης του οργανωτικου αυτου εγκληματος που εφερε κυριολεκτικα το χαος οδηγησε τελικα στο τοξικο φαρμακο των Ανεξαρτητων Διοικητικων Αρχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή