ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Υγείας







Με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κώστα Καρακατσιανόπολο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης συζητώντας σημαντικά ζητήματα που αφορούν το ΕΚΑΒ.
Συγκεκριμένα:


  1. Στις επόμενες προσλήψεις των 100 θέσεων που έχουν προγραμματιστεί για το ΕΚΑΒ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε τουλάχιστον 10 (με μακροπρόθεσμα άλλες 30), δεδομένου και της αδικίας που υπήρξε στην προηγουμένη Προκήρυξη των 186 θέσεων όπου δεν υπήρχε ούτε μία και επίσης την κάλυψη από Συντονιστή Ιατρό με ειδίκευση στα Επείγοντα.
  2. Συζητήθηκε η δημιουργία Βάσης Ασθενοφόρων στα Διόδια Πολυμύλου για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ατυχημάτων και της εκμετάλλευσης της Εγνατίας οδού ως γρήγορη οδός διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων τόσο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  3. Κατατέθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσληψη πληρωμάτων και οδηγών μέσω ΕΣΠΑ (αναμένεται να συζητηθεί με τον Υπουργό Υγείας).
  4. Συζητήθηκε η ανάγκη για τη Δημιουργία Πολυδύναμου Ιατρείου με Παράρτημα ΕΚΑΒ στο Λευκώνα Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και η Δημιουργία νέων Τομέων ΕΚΑΒ στο Δήμο Βοίου – Δήμο Δεσκάτης.
  5. Κατατέθηκε Αίτημα για την δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.
  6. Συζητήθηκε η εκμετάλλευση του Διασυνοριακού Προγράμματος INDERREG, συνεργασία τόσο για Ασθενοφόρα Οχήματα όσο και για το Προσωπικό στην Παραμεθόρια Ζώνη Βορείου Ελλάδος.
  7. Να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Πρόγραμμα – Σύστημα TETRA (Τηλεματικής Τηλεπικοινωνίας – Ψηφιακής Επικοινωνίας) έτσι ώστε να υπάρχει : α) Άμεση και πιο γρήγορη Επικοινωνία, β) Διαχείριση Κάρτας Περιστατικών, γ) Διαχείριση Στόλου (GPS), δ) Αρχείο – Στατιστικά Στοιχεία.
  8. Παραδόθηκε επίσης από τον Αντιπεριφερειάρχη του Έγγραφο Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Κοζάνης (Δυτικής Μακεδονίας) για το Επιχειρησιακό Πλάνο – Πρόταση  Σωματείου ΕΚΑΒ  Δυτικης  Μακεδονίας.
Προτάθηκαν επίσης από τον Αντιπεριφερειάρχη στον Τομέα του ΕΚΑΒ για την Δυτική Μακεδονία αλλά και γενικότερα :
  • Επανασχεδιασμός του ΕΚΑΒ (Τμήματα - Παραρτήματα) και Αντιστοιχία Παραρτημάτων ΕΚΑΒ με Α/Βάθμιες και Β/Βάθμιες Μονάδες Υγείας.
Ως Ενιαίος οικονομικά αυτόνομος Οργανισμός με Διευθύνσεις ανά Περιφέρεια.
  • Ανάπτυξη και πλήρης Στελέχωση του.
- Δημιουργία Παραρτημάτων που να συνδέουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία με τις Β/Βάθμιες Μονάδες Υγείας, σύμφωνα με την πραγματική γεωγραφική ανάγκη της Περιφέρειας μας, όπως και Παραρτήματα σε κομβικά Σημεία της Εγνατίας Οδού (π.χ. Διόδια Πολυμύλου, Κόμβος Σιάτιστας, Κόμβος Γρεβενών).
  • Άμεση Λύση στο πρόβλημα της Προμήθειας των Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
  • Οικονομική Ενίσχυση του ΕΚΑΒ από το ποσοστό των εισπράξεων των ΔΙΟΔΙΩΝ.
Τέλος ο κ. Γιαννακίδης κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ σε Ηλεκτρονική Μορφή Υγειονομικό Χάρτη (Χάρτης Υγείας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου αποτυπώνονται με πλήρη Στοιχεία, Πληροφορίες και λεπτομέρειες με αποστάσεις, για όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τόσο του Δημόσιου Τομέα όσο και του Ιδιωτικού.                          




Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον Τομέα της Προνοσοκομειακής Φροντίδας διεκδικεί και αγωνίζεται να υλοποιηθούν οι παραπάνω προτάσεις έτσι ώστε οι Πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να έχουν τις Υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου