ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τί θέλει ο λαός της ΝΔ;




Πολλά ακούμε τον τελευταίο καιρό για τη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της ΝΔ αν και είναι αποφασισμένη από το καταστατικό του κόμματος η
εκλογή από τη βάση. Πιο δημοκρατική διαδικασία δεν μπορούσε να ακολουθηθεί έστω κι αν την πρωτοχρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.


Με αρκετά προβλήματα το σύστημα, που χρήζει διορθώσεων, αλλά πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο που ένα κόμμα πρέπει να εκλέγει τα όργανά του, ειδικά τους αρχηγούς του. Τα σύγχρονα αστικά κόμματα δεν είναι κομμουνιστικά να διορίζονται οι επικεφαλής από ένα κλειστό συμβούλιο, από ένα «στημένο» σύστημα στο οποίο κυριαρχεί η ίντριγκα και το παρασκήνιο.
Για σκεφτείτε να μην είχε η ΝΔ αυτή την επιλογή. Θα έβγαινε το 2009 πρόεδρος η κόρη του Δράκουλα και θα ήταν διαφορετική η κατάσταση στη χώρα. Σίγουρα προς το χειρότερο, μπορεί να κυβερνούσε ακόμη και ο Γιωργάκης από το Καστελόριζο.
Όμως, επειδή ακριβώς επέλεξε ο λαός, για το λόγο αυτό αρχηγός έγινε ο Σαμαράς που καμιά σχέση δεν είχε με τις «γαλάζιες» φατρίες. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και τώρα. Ξεκάθαρα οι οπαδοί της ΝΔ πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον αρχηγό που θέλουν χωρίς να τους επιβάλει κανείς τον «αρεστό», τον «κολλητό» ή τον μεταβατικό.
Όπως αποδείχθηκε ο κόσμος της ΝΔ είναι πιο σοφός από τις ηγεσίες του, τα πολιτικά συμβούλια ή τις εθνικές συνδιασκέψεις. Και με την ίδια σοφία θα αποδείξει ότι δεν ανέχεται τις οικογένειες και τους «έτσι θέλω» ιδιοκτήτες της ΝΔ που θέλουν να την κόψουν σε τιμάρια και να την νέμονται για χρόνια.
Στη μάχη μέχρι τώρα ο μόνος που δεν παρενέβη και δεν επηρέασε τους υποψήφιους, πέραν κάποιων συναντήσεων στα φανερά, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Από εδώ και στο εξής ο καθένας μπορεί να εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου δελφίνου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Αλλά οι προηγούμενοι πρόεδροι της ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη οφείλουν να αποδεχθούν ότι η διαδικασία εκλογής από το λαό είναι η μόνη που ταιριάζει σε ένα μεγάλο κόμμα.
Η ΝΔ έχει μια μεγάλη ευκαιρία, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργεί δημοκρατικά κι ότι μπορεί να αφήσει πίσω της πρακτικές που μόνο κακό της έκαναν. Και κυρίως να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε αυτή η προεκλογική περίοδος στο εσωτερικό της ΝΔ με τις βλακώδεις διαδικασίες για τις οποίες ευθύνονται συγκεκριμένα στελέχη του κόμματος.
Είναι αλήθεια ότι κάποιοι φοβούνται τις ανοικτές διαδικασίες. Εξ ου και δεν αντέδρασε ούτε ο Μεϊμαράκης, ούτε ο Μητσοτάκης στην πρόταση Τζιτζικώστα για ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με τις κάλπες. Διότι κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα στενά συντηρητικά όρια ενός πεπαλαιωμένου κόμματος. Δεν τολμούν να βγουν με όλους τους τρόπους στο λαό και να ζητήσουν την στήριξή του. Κάτι παρόμοιο έπαθε η Ντόρα το 2009 και το φυσάει και δεν κρυώνει. Αυτό τρέμουν τώρα. Διότι ο κόσμος της ΝΔ αλλά και ο ελληνικός λαός γενικότερα έχει βαρεθεί να του λένε τι θα κάνει. Το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα. Μόλις βγήκαν οι δεινόσαυροι των κομμάτων, ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, οι πολίτες έτρεξαν να ψηφίσουν το «όχι». Στις πρόσφατες εκλογές δεν ψήφισαν ΝΔ και Μεϊμαράκη γιατί θεωρούν ακόμη τον Τσίπρα αντισυστημικό. Ακόμη και στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ όλοι έλεγαν να βγει ο Λοβέρδος και τελικά ο κόσμος ψήφισε Φώφη. Ακόμη και στη ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης έλεγε στα μέλη του να ψηφίσουν την εκλεκτή του την Γιαννακάκη και ψηφίστηκε τελικά ο Θεοχαρόπουλος που ήταν νέος και δεν τον προωθούσε κανείς.
Όταν λοιπόν οι εκλογές ξεφεύγουν από τους τοίχους της Βουλής ή των κομματικών κτιρίων τότε επικρατεί η… λογική του ψηφοφόρου που δεν θέλει να τον κουμαντάρουν. Ας προσέξουν λοιπόν και στη ΝΔ. Όποιον κι αν ψηφίσουν οι δεινόσαυροι, όποιον κι αν επιλέξουν οι φαμίλιες τελικά αυτός που θα βγει θα είναι επιλογή του λαού που θα ψηφίσει. Θέλει νέο, άφθαρτο, χωρίς πληγές από τα μνημόνια και την κρίση; Ή θέλει πρόσωπα που έχει κάθε μέρα στο σαλόνι του μέσω της τηλεόρασης;
Θέλει σκληρούς κομματικούς που είναι ταυτισμένοι με τη ΝΔ όπως λέει ο Βαγγέλας; Ό,τι κι αν συμβαίνει ο λαός της ΝΔ είναι αυτός που θα επιλέξει κι ας λένε ότι θέλουν οι άλλοι.



Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου