ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η NASA κάνει ανακοίνωση-σοκ για τον Πλούτωνα –Τι είπε ο επικεφαλής της έρευνας (εικόνες)

πλανητης Πλουτωνας




Φαίνεται πως ο Αρης ήταν μόλις το πρώτο «χτύπημα», από ένα ντόμινο συγκλονιστικών ανακαλύψεων που μας επιφύλασσε η NASA. Μετά τον «κόκκινο πλανήτη», το
ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Πλούτωνα.



Αν ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία του επικεφαλής της αποστολής New Horizons στον παγωμένο πλανήτη είναι εφάμιλλα με την νέα ανακάλυψη της NASA, τότε σίγουρα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια εκπληκτική ανακάλυψη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Για να μάθουμε όμως τι ακριβώς υπάρχει στον μικρότερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της NASA, η οποία θα γίνει αργότερα μέσα στη μέρα.

«Η NASA δεν με αφήνει να σας πω αυτό που έχουμε βρει, μέχρι τις 8 Οκτώβρη που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Είναι όμως εκπληκτικό» δήλωσε ο Dr Alan Stern, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά. Ο επικεφαλής του προγράμματος της NASA όμως δεν περιορίστηκε εκεί, φροντίζοντας να δώσει λίγες περαιτέρω πληροφορίες.

«Αυτός ο κόσμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν καιρικές συνθήκες, ομίχλη στην ατμόσφαιρα, ενεργή γεωλογία. Είμαι ενθουσιασμένος. Το 2015 θα μείνει στην ιστορία για πάντα, σαν το έτος που μάθαμε τόσα πολλά για το ηλιακό μας σύστημα» αποκάλυψε ο κ. Stern σύμφωνα με τον Guardian, παραβαίνοντας εν μέρει τις οδηγίες της NASA.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία σχετικά με την ανακοίνωση, με την αμερικανική υπηρεσία να διατηρεί απόλυτη μυστικότητα μέχρι να παρουσιάσει την νεά της ανακάλυψη. Οπως ακριβώς και στην περίπτωση του Αρη, λίγες μέρες νωρίτερα.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως την περασμένη εβδομάδα, η NASA παρουσίασε νέες εικόνες από το έδαφος του Πλούτωνα, που παρουσιάζουν τοπία με βουνά, κρατήρες και χαράδρες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει παγωμένο νερό, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, στον μακρινό πλανήτη.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Stern, έχει δημιουργηθεί πλήθος σεναρίων για την ανακοίνωση που πρόκειται να κάνει η NASA. Κάποια υποστηρίζουν ότι σχετίζεται με τα παράδοξα γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πρόσφατα. Κάποια άλλα πως ο «παγωμένος» πλανήτης μπορεί να φιλοξενεί ζωή.

Το «διπλωματικό» tweet του NewHorizons που δημιουργεί απορίες

Τα πολλά σενάρια που από χθες έχουν δημιουργήσει πανικό στο διαδίκτυο, προκάλεσαν την αντίδραση των ανθρώπων της NASA, οι οποίοι μέσω tweet ενημέρωσαν πως σήμερα δεν πρόκειται να γίνει κάποια ανακοίνωση.

«Υπάρχει μια λάθος φήμη πως θα γίνει μια μεγάλη ανακοίνωση του New Horizons αύριο. Είναι εντελώς ψευδής» τουίταρε ο επίσημος λογαριασμός του προγράμματος που διευθύνει ο κ. Stern. Οι χρήστες έσπευσαν να ρωτήσουν περισσότερα, αφού ο ίδιος ο επικεφαλής της αποστολής δήλωσε πως η NASA δεν τον αφήνει να ανακοινώσει τίποτα πριν τις 8 Οκτωβρίου.



Οι διαχειριστές του λογαριασμού του New Horizons απάντησαν σε μόλις μια ερώτηση. «Οπότε το απόσπασμα της ομιλίας παρερμηνεύτηκε;» ρώτησε ένας χρήστης. «Δεν έχουμε ιδέα με ποιο τρόπο, αλλά παρερμηνεύτηκε» απάντησαν. Σε κάθε άλλη ερώτηση όμως, απέφυγαν να απαντήσουν.

Με τα τελευταία δεδομένα, η NASA σήμανε μια προσωρινή... λήξη συναγερμού. Ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν πως η μεγάλη ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι στα σκαριά.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Πλούτωνα που δημοσίευσε η NASA:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου