ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Οι παραγωγοί λεβάντας των Γρεβενών οργανώνονται







Σε κοινή σύσκεψη βρέθηκαν οι παραγωγοί της λεβάντας των Γρεβενών στην Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου και του
θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Καναβού.



Οι καλλιεργητές έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη νέα δραστηριότητα που αναπτύσσουν, την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε συνεργατικές δράσεις για την από κοινού αξιοποίηση και προώθηση της παραγωγής τους και την ανάγκη στήριξης της πολιτείας στη δημιουργία υποδομών, τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Έγινε ενημέρωση σχετικά: με τις δυνατότητες συνεργασίας που δίνονται μέσω του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αλλά και του νέου νόμου «περί συνεταιρισμών» που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και πρόκειται να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της Περιφέρειας αυτό που τόνισαν και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες είναι η πρόθεση να βοηθήσουν τους παραγωγούς στο δύσκολο έργο τους, στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και στην οικονομική αξιοποίηση της παραγωγής.

Η εκπόνηση εδαφολογικών αναλύσεων και κατ’ επέκταση η σύνταξη νέου εδαφολογικού χάρτη σ’ ολόκληρη την Π.Ε. Γρεβενών, προς αυτή τη κατεύθυνση οδηγούν εξάλλου.

Σε δεύτερη φάση ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας της παραγωγής με έμφαση στην επιτόπου μεταποίηση, την εξωστρέφεια και στις εξαγωγές των αιθέριων ελαίων.

Η συνέχιση της συνεργασίας όλων των παραγωγών με τους θεσμικούς φορείς θεωρείται δεδομένη καθώς ο καθένας από τους συμμετέχοντες δεσμεύτηκε να υλοποιήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μέχρι την επόμενη συνάντηση.



Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών
Ευάγγελος Σημανδράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου