ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Εξελίξεις στα Περιφερειακά Κανάλια της Δυτικής Μακεδονίας: Χωρίς τηλεοπτικό σταθμό τα Γρεβενά..





Από τις 26/11/2015 διακόπηκε από την DIGEA η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού των Γρεβενών

TRM , προφανώς λόγω οικονομικών δυσχερειών ακολουθώντας το δρόμο του καναλιού Κ28 που επίσης είχε σταματήσει την ψηφιακή του εκπομπή στο τέλος του περασμένου Μαΐου 2015.


Σύμφωνα με τα όσα είχαν δημοσιευτεί παλιότερα η DIGEA, με το κλείσιμο κάθε περιφερειακού καναλιού επιμερίζει το μηνιαίο ενοίκιο στα υπάρχοντα κανάλια!!! Το κλείσιμο των 2 καναλιών των καναλιών ισοδυναμεί περίπου με 2.400 Ευρω. Φαντάζει οικονομικά δυσβάσταχτο να επωμιστούν τα 4 κανάλια (FLASH, DIKTYO 1, TOP CHANNEL, WEST CHANNEL) που εξακολουθούν λειτουργούν ακόμη στη Δυτική Μακεδονία επιπλέον απο 600 Ευρώ σε μηνιαία βάση ...

Το άμεσο κλείσιμο της μίας περιφερειακής συχνότητας 52 (Καστοριά-Φλώρινα-Εορδαία) και 54 (Κοζάνη-Φλώρινα) ίσως να διευκόλυνε την οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών με τη διατήρηση των παλιότερων ενοικίων.

Η εκχώρηση δύο συχνοτήτων για τα Περιφερειακά κανάλια σε κάθε Περιφερειακή Ζώνη αποδεικνύεται μη βιώσιμη πράξη. Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του Δυτικού Κόσμου ο αντίστοιχος πάροχος δικτύου πχ DIGEA, πλειοδοτεί αλλά και ενεργοποιεί μια συχνότητα μόνο όταν βρει αρκετούς πελάτες-κανάλια.

Ενδιαφέρον θα είχε αν κάποιο είτε και τα 2 κανάλια των Γρεβενών εξαγοραστούν είτε από το εκκλησιαστικό κανάλι της Θεσσαλονίκης είτε από το κανάλι PONTOS TV του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη.

Βέβαια η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση που θα γίνει πιθανότατα εντός του 2016, λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας εξαγοράς κάποιου υπάρχοντος αδειοδοτημένου περιφερειακού καναλιού. Το ενδιαφέρον θα είναι επομένως πόσες προσφορές για άδειες τηλεοπτικών καναλιών θα κατατεθούν για κάθε περιφερειακή ενότητα της Ελλαδικής Επικράτειας.

Επίσης ξεκίνησε και επίσημα η δικτύωση του τηλεοπτικού σταθμού της Καστοριάς ΔΙΚΤΥΟ 1, με το δίκτυο ΗELLAS NET = ATTICA TV, του εφοπλιστή Καραγιώργη. Αλλωστε η εν κρυπτώ τροποποίηση  που έγινε 
στο εδάφιο β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, εξπηρετεί κυριότερα τα σχέδια του δικτύου HELLAS NET το οποίο ανέφερε: "Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος"».



digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου