ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Café Bonne Bière - Λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση (σκληρές εικόνες)

γαλλια 34



Νέες πληροφορίες και ντοκουμέντα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, το
Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει σκληρές εικόνες από το μακελειό στο Café Bonne Bière, λίγα δευτερόλεπτα μετά την αιματηρή επίθεση.



Μπροστά από το μπιστρό επικρατεί σιωπή. Δεν υπάρχει πανικός, ορισμένοι περαστικοί κοιτάζουν άφωνοι το σκηνικό, άλλοι φωτογραφίζουν τα θύματα που κείτονται στο έδαφος. Στην πραγματικότητα κανείς, όπως περιγράφει το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν παρεμβαίνει.

Με εξαίρεση έναν άνδρα που έχει γονατίσει δίπλα από ένα από τα θύματα, κανείς δεν έχει προσεγγίσει τους άλλους τρεις ανθρώπους που παραμένουν ακίνητοι, ενώ κανείς δεν τους προσφέρει βοήθεια ενώ κείτονται μεταξύ των τραπεζιών και των καρεκλών της καφετέριας.

Μία γυναίκα και η κόρη της που περνάνε από το σημείο με το σκούτερ τους δείχνουν αποσβολωμένες μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έχει εκτυλιχθεί στην καρδιά του Παρισιού.

Ακούγονται άνθρωποι να διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν;» ή να λένε «πρόκειται για ένα μακελειό». Ένα πέμπτο θύμα, που έχει καταρρεύσει στο έδαφος μπροστά από ένα καθαριστήριο που βρίσκεται δίπλα στο καφέ, διακρίνεται για λίγο στις εικόνες, ενώ το έχουν περικυκλώσει περαστικοί που δεν κρύβουν τη νευρικότητά τους και μοιάζουν αδύναμοι να αντιδράσουν.

Κάποια στιγμή, ένας αστυνομικός με πολιτικά ρούχα φθάνει στο σημείο και αρχίζει να απωθεί μακριά τους περίεργους.



«Δε γνωρίζαμε εάν είχαν πεθάνει» δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ερασιτέχνης εικονολήπτης, «σοκαρισμένος» από αυτό το «σκηνικό του πολέμου» στη συνοικία του Παρισιού όπου μεγάλωσε.

Το βίντεο τραβήχτηκε «20 δευτερόλεπτα» αφότου έφυγαν με αυτοκίνητο οι δράστες, σύμφωνα με αυτόν τον πρώην φωτογράφο, ιδιοκτήτη μιας γκαλερί κοντά στο κατάστημα.

Έπειτα από «40 δευτερόλεπτα… ακατάπαυστων» πυρών, ο ίδιος σκέφτηκε να πάρει «Νόμιζα ότι πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο υπήρχαν νεκροί παντού" (…) «υπήρχαν πάρα πολλά θύματα για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών» περιέγραψε ο ίδιος, που προσθέτει ότι σε κάποια στιγμή είδε και έναν άλλο άνδρα νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο που πέρναγε από την οδό Φομπούργκ ντι Τέμπλ. Ένα σκηνικό που δεν κατέγραψε με την κάμερά του.

«Ήταν αποτρόπαιο. Πριν από πολύ καιρό σταμάτησα να βγάζω φωτογραφίες δημοσιογραφικού περιεχομένου, κρέμασα την φωτογραφική μου μηχανή. Είχα πανικοβληθεί» είπε ο ίδιος. «Βλέπαμε τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα να περνούν, όμως δε σταματούσαν, τους κάναμε σήμα», προσέθεσε.

«Κατευθύνονταν προς το Carillon» (σ.σ ένα άλλο μπαρ που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών την ίδια ώρα).
Οι ομάδες διάσωσης έφθασαν «4 ή 5 λεπτά μετά» μετά την καταγραφή αυτού του βίντεο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου