ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η νέα διαπλοκή Τσίπρα και Παππά..






Όποιος είδε το πρωτοσέλιδο των «Νέων» του Στ. Ψυχάρη το Σάββατο θα κατάλαβε ότι
παίζεται ένα παρασκηνιακό πολιτικό – επιχειρηματικό – μιντιακό παιχνίδι επικράτησης. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός από αυτό το παιχνίδι θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Η εφημερίδα του γνωστού εκδότη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες ενώ φαίνεται να αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα, μιλά για «βρώμικο 2016», κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το «βρώμικο 1989», τότε που η Ελλάδα ζούσε την εποχή των Κοσκωτάδων, των πάμπερς με τα εκατομμύρια και των πρασινοφρουρών που είχαν στήσει τεράστια κομπίνα.


Είναι προφανής η προσπάθεια του συγκροτήματος ΔΟΛ να αμυνθεί, ειδικά τώρα που ακούγονται φήμες για αποκάλυψη λογαριασμών στο εξωτερικό με πολλά εκατομμύρια. Και προσπαθεί να αμυνθεί από επιθέσεις που και η κυβέρνηση προωθεί. Ας ρίξει κανείς μιας ματιά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η οποία έχει εκτενές αφιέρωμα για το… Λαμπρακέϊκο εδώ και πολλά χρόνια.


Το Συγκρότημα είχε συνηθίσει βεβαίως να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις. Είχε μάθει να έχει υπουργούς υπαλλήλους και κομματικά στελέχη μόνιμα σιτιζόμενα στο κτίριο της Χρήστου Λαδά και αργότερα της Μιχαλακοπούλου.


Τώρα που η κρίση τσάκισε τα μίντια, τώρα που τα δάνεια είναι βρόχος και ο Ψυχάρης δεν είναι σε θέση να στηρίξει το δημιούργημα του «ευεργέτη» του, τώρα που και η κυβέρνηση βρήκε θήραμα να ρίξει στην αρένα, τα πάντα ανατρέπονται. Ο πόλεμος είναι πράγματι πολύ βρώμικος, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με πολύ παρασκήνιο και με απρόβλεπτες εξελίξεις. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν τεκτονικές αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης, ως αποτέλεσμα αφενός της κρίσης και αφετέρου της ωμής προσπάθειας της κυβέρνησης να ελέγξει το χώρο. Φαίνεται ότι έχουν γίνει οι συνεννοήσεις, το μοίρασμα της πίτας, ποιοι θα αποβληθούν από το χώρο, ποιοι θα έχουν μια άτυπη ασυλία, ποιοι θα μπουν δυναμικά για να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο.


Η κυβέρνηση, με πρώτο βιολί τον Ν. Παππά, έχει κάνει τις επαφές, μυστικές ως επί το πλείστον και πλέον θα δούμε το επόμενο διάστημα να δημιουργούνται νέοι πόλοι εξουσίας στα μίντια. Παλαιά και νέα μαγαζιά θα δώσουν τη μάχη, όχι τόσο για την πίτα της διαφήμισης που δεν είναι πλέον μεγάλη όσο για τη δύναμη που έχουν οι εφημερίδες και τα κανάλια και την προσπάθεια εκδοτών και καναλαρχών να είναι συγκυβερνήτες.


Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Antinews, τα δεδομένα έχουν ως εξής σε ότι αφορά τις εφημερίδες αλλά και τα κανάλια με δεδομένο ότι το Mega είναι μεταξύ χρεοκοπίας και ελέγχου του μαγαζιού από νέους και παλαιούς παίκτες.


1.Στο Mega η επόμενη Τρίτη θα είναι και η… μεγάλη. Αν Μπόμπολας και Βαρδινογιάννης δε βάλουν λεφτά, έως 25 εκατ. ευρώ, στην αύξηση κεφαλαίου ή αν δεν υπάρξουν νέοι παίκτες τότε το κανάλι πάει στις τράπεζες και γίνεται εκκαθάριση εν λειτουργία. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Βαρδινογιάννης αμφισβητεί τα χρέη 15 εκατ. ευρώ που έχει το κανάλι στην Άνωση του Μπόμπολα ο οποίος και τα ζητά πίσω. Λέγεται επίσης ότι θα ήθελε να φύγει εντελώς από το Mega και να αφιερωθεί στο Star το οποίο θα ενισχύσει. Ίσως και γι’ αυτό οι φήμες ότι διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του Αλέξη Παπαχελά από τον Σκάι. Ο Παπαχελάς φέρεται να τα έχει σπάσει με τον Αλαφούζο και θέλει να φύγει.


2.Υπάρχει τεράστια κόντρα του Μπόμπολα με τον Ψυχάρη, παρ’ ότι πριν λίγο καιρό ήταν κοντά και συζητούσαν συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου. Μάλιστα δημοσιεύματα κατά του Μπόμπολα από άλλες εφημερίδες λέγεται ότι έγιναν επειδή το ζήτησε ο Σταύρος Ψυχάρης. Δείτε π.χ. το φύλλο της Κόντρα Νιούζ του Κουρή ο οποίος είναι φίλος από παλιά με τον εκδότη του ΔΟΛ. Επίσης, κάποιοι έχουν αρχίσει να ψάχνουν ποιος έχει κάνει τις διαρροές για τις μυστικές συναντήσεις του Μπόμπολα με τον Τσίπρα (χωρίς γάτες Ιμαλαΐων) και τα φώτα πέφτουν σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους που ήταν κάποτε στο δυναμικό του Πήγασου. Λέγεται τέλος ότι ο Μπόμπολας θέλει να πάρει το μαγαζί του Ψυχάρη μόλις αυτός καταρρεύσει. Ουσιαστικά να πάει ο ΔΟΛ στις τράπεζες και ο Πήγασος να ενοικιάσει τους τίτλους και να γίνει το νούμερο ένα μαγαζί με Βήμα, Νέα, Έθνος, Ημερησία, GoalNews και πλήθος περιοδικών.


3.Ο Ψυχάρης είναι γνωστό ότι έχει προβλήματα υγείας και δεν έχει τη δυναμική να αντιπαρατεθεί όπως παλιά, παρ’ ότι έκανε αίσθηση το δημοσίευμα για τη γάτα Ιμαλαΐων. Οι γιοι του δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κρατήσουν όρθιο το μαγαζί το οποίο πάει για… φούντο, εκτός κι αν βρεθεί ο από μηχανής Θεός. Άλλωστε τα χρέη είναι πολλά και ο Ψυχάρης δε φέρεται διατεθειμένος να βάλει από την τσέπη του που κάποιες φήμες λένε ότι είναι εξαιρετικά φουσκωμένη αλλά στο εξωτερικό. Χωρίς διάδοχη κατάσταση και χωρίς λεφτά είναι πιο πιθανό να βρεθεί κάποιος «λευκός ιππότης» να σώσει την… άμωμο παρθένα των μέσων ενημέρωσης, δηλαδή τον ΔΟΛ.


4.Στο παιχνίδι μπαίνει και μια σειρά από παλιούς και νέους επιχειρηματίες που θέλουν να βάλουν λεφτά. Ήδη ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Μαρινάκης για το Mega ή για άδεια για νέο κανάλι. Ακούγονται επίσης ονόματα όπως του Γιαννακόπουλου, του Χατζηνικολάου μαζί με επενδυτές, του Σαββίδη ο οποίος θέλει να φτιάξει και κόμμα κ.λπ.


5.Σε όλον αυτόν τον κυκεώνα βεβαίως πρώτο ρόλο έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ελέγχοντας τα δάνεια των νταβατζήδων, έχοντας ως ατού την αρνητική άποψη των πολιτών για τα media και παίζοντας καλά το παιχνίδι, ο Τσίπρας, ο Παππάς και οι άλλοι ετοιμάζονται να στήσουν το δικό τους μαγαζί που θα τους κρατήσει για χρόνια στην εξουσία. Και θα τους γλιτώσει και από τα ειδικά δικαστήρια θα λέγαμε εμείς οι κακεντρεχείς… Οι πληροφορίες λένε ότι εκτός από τον ΔΟΛ (που θέλουν να τον τελειώσουν) έχουν έρθει σε επαφή και με άλλα μαγαζιά. Με τον Μπόμπολα είναι συχνοί συνομιλητές ενώ υπάρχουν και διάφοροι «προξενητάδες» διευθυντές ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που κάνουν τους μεσάζοντες. Με τον Χατζηνικολάου και τον Βαρδινογιάννη βεβαίως είναι μια κρύο, μια ζέστη με τη… ζέστη να κυριαρχεί. Πρόβλημα έχει με τον Θέμο και το Πρώτο Θέμα αλλά και με την Καθημερινή. Ωστόσο, φαίνεται να επιλέγει τη δημιουργία ενός Συριζαίϊκου πόλου που θα είναι απέναντι σε όσους του ασκούν κριτική. Βεβαίως θα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που σήμερα είναι συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει μπέσα η παρέα του Μαξίμου και θα τους πουλήσει μια ωραία νύχτα.


Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά το βρώμικο κομμάτι της δημοσιογραφίας, οι μεγαλονταβατζήδες, κι όχι τα μικροκλεφτρόνια, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Και μαζί τους συγκεντρώνεται ένα μεγάλο κομμάτι επιχειρηματιών που δεν έχουν τους κανόνες και την ηθική που επιβάλλει η αστική τάξη και ευγένεια. Μια απέραντη νύχτα, ένας βούρκος όπου τα βουβάλια δίνουν μάχη και θα την πατήσουν τα βατράχια.




Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου