ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το ESPN αποθεώνει το «μπασκετικό» σώμα του Αντετοκούνμπο (Φωτογραφίες)

0E176767660EC9083588FBAE8666C4E0Το ESPN σε συνεργασία με τον Μάρκους Ελιοτ
(ιδρυτής του P3 Applied Sports Science) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει το κορυφαίο σώμα στο ΝΒΑ. Οι δύο πλευρές ανέλυσαν τα πάντα για το σώμα του Αντετοκούνμπο και κατέληξαν ότι ο 21χρονος παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, έχει αυτή τη στιγμή το κορυφαίο σώμα για παίκτη του πρωταθλήματος.

Το κείμενο αναφέρει σημεία του σώματος του Γιάννη, και στη συνέχεια σχολιάζει τα πάντα για αυτό. Πιο συγκεκριμένα:



«Άνοιγμα χεριών: Είναι κατά 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του. "Αν έχεις μακριά χέρια, σου επιτρέπει να φτάνεις σε σημεία γρηγορότερα χωρίς να χρειάζεται κουνήσεις τα πόδια και το κέντρο του κορμιού σου" ανέφερε ο Μάρκους Έλιοτ.



Όσον αφορά στην πλάγια κίνηση το κείμενο αναφέρει: «Μεγάλη δοκιμασία για τους ψηλούς, οι οποίοι σπάνια μπορούν να χαμηλώσουν τους γοφούς τους ώστε να δημιουργήσουν την πλευρική δύναμη. Ο Γιάννης, παρά το ύψος του, διαθέτει εξαιρετική έκταση ισχίου, αλλά και δυνατούς απαγωγούς. Γι΄αυτό και μπορεί να κινείται με πλάγια βήματα πιο γρήγορα από άλλους αθλητές του ύψους του.



Μιλώντας για το ύψος του, τον κορμό του, τη μυική μάζα και τα χέρια του υποστήριξαν: «Ο Γιάννης ψήλωσε κατά 6,3 εκατοστά από τότε που πήγε στο ΝΒΑ και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως δεν έχασε κάτι από την αρχική σταθερότητα και ευελιξία του. Την ημέρα του νραφτ, ο Γιάννης ζύγιζε 88,9 κιλά, ενώ τη φετινή σεζόν το βάρος του είναι 100,7 κιλά. Αξιοσημείωτο είναι ότι έβαλε κιλά χωρίς να «φουσκώσει» διατηρώντας τους μύες του στην ιδανική κατάσταση.

»Αυτή η μυική μάζα του επιτρέπει να παράγει δύναμη γρήγορα, κάτι που του δίνει ευελιξία κι εκρηκτικότητα. Παίκτες με το ύψος και τη δύναμη του Αντετοκούνμπο αντιμετωπίζουν μεγάλη αστάθεια, αλλά o Γιάννης στο συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζει περισσότερο με κάποιον πιο κοντό παίκτη. Μπορεί ντριμπλάρει σε όλο το μήκος του παρκέ, να σηκωθεί για ένα ριμπάουντ, για ένα άλει ουπ και να κάνει κινήσεις που απαιτούν καλό κέντρο βάρους και δυνατό κορμό.

»Το μήκος του χεριού (από την άκρη του αντίχειρα έως την άκρη του μικρού δαχτύλου) ενός μέσου άντρα είναι 18,8 εκατοστά. Το χέρι του Αντετοκούνμπο φτάνει τα 30,5 εκατοστά! Για να γίνει αντιληπτό αυτό το μέγεθος, αναφέρεται ότι το χέρι του ΛεΜπρον Τζέιμς είναι 23,5 εκατοστά».



Στη συνέχεια το κείμενο αναφέρει τη δύναμη εκτόξευσης λέγοντας πως: «Οι αθλητικοί επιστήμονες ασχολούνται με την ικανότητα του αθλητή να μεταφέρει ενέργεια από την προσγείωσή του στην επόμενη απογείωση του. Το σώμα ενός τυπικού αθλητή χρειάζεται χρόνο πριν το σώμα του παράξει ενέργεια για να σηκωθεί και πάλι από το έδαφος. Ο Γιάννης δεν το έχει αυτό. Το σύστημά του μπορεί να χειριστεί αυτές τις τεράστιες δυνάμεις. Πέφτει με μεγάλη ταχύτητα, αλλά δεν τον επηρεάζει η αντίσταση, μπορεί να το μετατρέψει αυτό σε πλεονέκτημα».



Τέλος αναφορικά με τους Αχίλλειους τένοντες είπαν: Ο Αχίλλειος τένοντας του Γιάννη είναι 34.3 εκατοστά, σχεδόν ο διπλάσιος από τον Αχίλλειο ενός μέσου άντρα. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο» δήλωσε άνθρωπος της ομάδας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου