ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Γρεβενά || ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ “Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ”

Την Πέμπτη 7/4/2016 συνέχεια του προγράμματος Συλλέγω εμπειρίες είχε η
παρουσίαση του βιβλίου “ο κήπος του Ματίς” που το παρακολούθησε η Δ΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών μαζί με τη δασκάλα τους Μαίρη Παρασκευά.



Τα παιδιά και η δασκάλα τους καλωσορίστηκαν από τις βιβλιοθηκονόμους και ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και που έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.

Ακόμα καθώς το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στη συνέχεια η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή μετέφερε στους μικρούς μας φίλους το βιογραφικό του ζωγράφου των χρωμάτων Ματίς και τους έδειξε έργα του μέσα από βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη , αλλά και από το διαδίκτυο.
dhkebi 445
Στη συνέχεια άρχισε να τους διαβάζει το βιβλίο ο κήπος του Ματίς δείχνοντας τους συγχρόνως και τις εικόνες.
Σε κάθε εικόνα που έβλεπαν επιφωνήματα θαυμασμού και έκπληξης γέμιζαν την αίθουσα. Δημιουργήθηκε συζήτηση για το κίνημα του φoβισμού, για την πορεία του καλλιτέχνη και για τους πίνακες του, για τους συνδυασμούς των έντονων χρωμάτων και της τεχνικής του κολάζ που χρησιμοποιούσε ο ζωγράφος.

Εμπνευσμένα από το ζωγράφο με χρωματιστά χαρτιά και ψαλίδια δούλεψαν με όρεξη και μεράκι και φιλοτέχνησαν έναν ευφάνταστο πίνακα που θέμα του είχε πως θα ήθελαν να είναι η αυλή του σχολείου τους. Εξωτικά λουλούδια , σκιερά δέντρα, γαλαζοπράσινες λιμνούλες, χρωματιστά πουλιά, παιδιά με όμορφα χαμόγελα ήταν τα κολλάζ που συνέθεσαν το έργο τους. Το αποτέλεσμα καταπληκτικό. Μας ενθουσίασε όλους μικρούς και μεγάλους. Ο πίνακας θα στολίσει την τάξη τους και θα τους θυμίζει την όμορφη εμπειρία που είχανε στη βιβλιοθήκη μας.




ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου