ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Νέο, ενιαίο ολοήμερο δημοτικό από την επόμενη χρονιά

4o dhmotiko δημοτικο σχολειο




Καταργεί όλους τους τύπους ολοήμερου σχολείου και αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) το υπουργείο


Παιδείας και δημιουργεί νέο ενιαίο τύπο ολοήμερου δημοτικού σχολείου από την επόμενη σχολική χρονιά. Συνεπώς τα όποια επιπλέον μαθήματα προστέθηκαν (πληροφορική κ.λπ.) αφαιρούνται με ό,τι συνεπάγεται και για τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων αυτών.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από την επόμενη χρονιά όλα τα δημοτικά σχολεία θα τελειώνουν το πρόγραμμά τους στη 13:15 το μεσημέρι. Εάν και εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους, θα μπορούν να μείνουν σε ολοήμερο πρόγραμμα ως τις 16:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, θα εφαρμοσθεί ενιαίο πρόγραμμα κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων σε όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων της χώρας από τετραθέσια και πάνω (περίπου 3.555 σχολικές μονάδες).

Όπως τονίζεται, η λειτουργία των μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων παραμένει ως έχει χωρίς καμία διαφοροποίηση. Το υπουργείο χαρακτηρίζει δε «ψευδή» την καταγγελία ότι «προτίθεται να κλείσει εκατοντάδες δημοτικά σχολεία στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας από τετραθέσια και κάτω».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας:

* Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος γενικεύεται για όλες τις τάξεις στις 13:15 και θα γίνει με αναπροσαρμογή των ωρών των διδακτικών αντικειμένων μεταξύ των σχολείων με ΕΑΕΠ (1.337 σχολικές μονάδες) και τους άλλους τύπους σχολείων (2.218 σχολικές μονάδες). Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει τη δημιουργία ζώνης ανάμεσα στο διδακτικό (08:15-13:15) και εργασιακό ωράριο (13:15-14:00) των εκπαιδευτικών ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των συναντήσεων του συλλόγου διδασκόντων όσο συχνά κρίνεται αναγκαίο.

* Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00. Εξασφαλίζεται και γενικεύεται η ώρα μελέτης για όλους τους μαθητές με εκπαιδευτικό του κλάδου ΠΕ 70, ώστε οι μαθητές να απαλλάσσονται, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, από τον φόρτο προετοιμασίας των μαθημάτων και των εργασιών της επόμενης ημέρας. Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος προσφέρεται ένα σύνολο από επιλογές διδακτικών αντικειμένων (ΤΠΕ, αγγλικά, αθλητισμός, εικαστικά, θεατρική αγωγή, μουσική, πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων) που δίνουν την ευκαιρία στην πολύπλευρη ανάπτυξη των ψυχοκινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών.



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου