ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Μείωση-σοκ για το αφορολόγητο: Στα 8.836 ευρώ - Με τροπολογία της νύχτας [PDF]





Σοκ και δέος προκαλεί το φορολογικό νομοσχέδιο με την κυβέρνηση να
αιφνιδιάζει και να καταθέτει μετά τα μεσάνυχτα και εν μέσω απεργίας στα ΜΜΕ τροπολογία - φωτιά για το αφορολόγητο και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την τροπολογία το αφορολόγητο κατεβαίνει τελικά στα 8.636 ευρώ - 900 ευρώ πιο κάτω δηλαδή από το ισχύον αφορολόγητο των 9.545 ευρώ. Και τούτο παρά τις δημόσιους “λεονταρισμούς” του υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου προ εβδομάδων δήλωνε πως δεν θα συναινέσει σε μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 9.100 ευρώ…

Ετσι με την τροπολογία:

Για άγαμους και ζευγάρια χωρίς παιδιά, η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1900 ευρώ, από 2100 ευρώ που ισχύει σήμερα. Η έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ μεταφράζεται σε αφορολόγητο 8636 ευρώ, από 9545 ευρώ που είναι σήμερα.

Για μισθωτούς και συνταξιούχους με ένα παιδί, η έκπτωση φόρου διαμορφώνεται στα 1950 ευρώ, δηλαδή το έμμεσο αφορολόγητο για αυτούς θα φτάνει στα 8863 ευρώ.
Για μισθοσυντήρητους με δύο παιδιά, η έκπτωση φόρου θα είναι 2000 ευρώ, όσο δηλαδή προέβλεπε το νομοσχέδιο όπως έχει κατατεθεί στη Βουλή. Για αυτούς, το αφορολόγητο θα ανέλθει στα 9090 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους που θα φορολογούνται πλέον με την ίδια κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, δεν θα ισχύει κανένα αφορολόγητο.

Με άλλη τροπολογία που κατέθεσε επίσης τα μεσάνυχτα, επιβάλει και αύξηση κατά ολόκληρο 3% (!) στη φορολογία των επιχειρήσεων, από το 26% στο 29% για τα κέρδη έως 50.000 ευρώ.

Με τις προτεινόμενες τροπολογίες το υπουργείο οικονομικών προσβλέπει σε επιπλέον έσοδα 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.


Διαβάστε εδώ την τροπολογία σε μορφή PDF



iefimerida.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου