ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Πανελλήνιες 2016: Τα 3 κορίτσια με πάνω από 19.500 μόρια βάζουν πλώρη για Ιατρική


protes-toon-proton0798





Με πάνω από 19.500 μόρια, και οι τρεις τους
εξασφάλισαν το εισιτήριο για την πολυπόθητη Ιατρική. Ο λόγος για τρία κορίτσια από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που θριάμβευσαν στις Πανελλήνιες.

Ελένη Μάνθου, Κολέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης, 19.714 μόρια

Η απόφοιτη του  Κολεγίου Ανατόλια από τη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε 19.714 μόρια στις Πανελλήνιες και κατάφερε να είναι όχι απλά πρώτη στο σχολείο της, αλλά τουλάχιστον σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Πλέον, η Ελένη βάζει πλώρη για την Ιατρική Θεσσαλονίκης στο ΑΠΘ, κάτι που, όπως δήλωσε μιλώντας στο typothes.gr, ήθελε από μικρή. «Ήταν δύσκολη χρονιά, όμως παρά το άγχος, ειδικά των τελευταίων ημερών, το αποτέλεσμα με δικαίωσε», συμπλήρωσε.

Οσο για το τι έγραψε; Χημεία 20, Φυσική 19,9, Βιολογία 19,8 και Εκθεση 19.



Φωτγραφία: typosthes.gr

Κωνσταντίνα Ψυχογιού, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, 19.667 μόρια

Η Κωνσταντίνα με 19.667 μόρια χτύπησε πρωτιά στην Κρήτη και με άνεση κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να γίνει γιατρός. «Θέλω να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν, με ένα σωστό και άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr. Και συνέχισε: «Είχα τα ερεθίσματα από το σπίτι, καθώς η μητέρα μου είναι γιατρός. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο και μπήκα στο λύκειο, αντιλήφθηκα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα της χημείας, της βιολογίας κ.τ.λ. Τότε διαπίστωσα ότι η ιατρική συνδυάζει όλα αυτά τα μαθήματα και τις επιστήμες. Παράλληλα, η ιατρική έχει σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους και αυτό με τράβηξε. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με τη νευρολογία. Με ελκύει ο εγκέφαλος και το σύστημά του. Εκεί μέσα υπάρχει και η σκέψη και το συναίσθημα», επεσήμανε σχετικά η Κωνσταντίνα Ψυχογιού.



Φωτογραφία: Cretapost.gr

H επιτυχία της, όπως λέει η ίδια δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο εντατικού διαβάσματος της τελευταίας χρονιάς, αλλά σκληρής προσπάθειας καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής της σε γυμνάσιο και λύκειο. «Όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Την ουσιαστική προσπάθεια βέβαια την έκανα στο Λύκειο ενώ φροντιστήριο πήγα μόνο την τελευταία τάξη. Γενικότερα η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην τρίτη λυκείου», υπογράμμισε.

Οσον αφορά το τι της έλειψε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τις Πανελλήνιες, αυτό δεν ήταν ούτε οι έξοδοι, ούτε η διασκέδαση αλλά ο... ύπνος: «Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τώρα πλέον μπορούσα να κοιμηθώ. Το βράδυ, βγήκα έξω με φίλους».



Φωτογραφία: Cretapost.gr

Βάσια Κατσίγιαννη, 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου, 19.561 μόρια

Η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία, Βάσια Κατσίγιαννη, άγγιξε και αυτή το δικό της όνειρο και από Σεπτέμβριο θα είναι φοιτήτρια Ιατρικής. Πώς πέτυχε τον στόχο της; «Ούτε υπερβολικό διάβασμα, γιατί και αυτό κουράζει, ούτε όμως στέρηση των εξόδων και των δραστηριοτήτων που προσφέρουν εκτόνωση. Όλα μαζί με μέτρο, αρκεί ο καθένας να μπορεί να βρει τη μέση οδό. Επίσης, αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι, αν πας στις εξετάσεις με άγχος, έχεις κοντά σου έναν κακό σύμβουλο. Και το καλό είναι ότι εγώ δεν είχα άγχος αλλά πίστη στον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου», λέει η ίδια μιλώντας στο ilialive.gr

Η Βάσια δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη αλλά κυρίως ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα. «Ήταν μια περίεργη γενικά χρονιά, γεμάτη έντονα συναισθήματα, που πλέον τελείωσε. Μια χρονιά, που δέθηκα με τους συμμαθητές μου, τους καθηγητές μου και την οικογένεια μου.Μια χρονιά ιδιαίτερη από άποψη συναισθημάτων. Μετά τις εξετάσεις, όλοι μιλούσαν, για τα εύκολα θέματα που έπεσαν και ειδικά για την έκθεση που όμως τα αποτελέσματα ήταν απαισιόδοξα για πολλούς. Προσωπικά όμως, πιστεύω ότι αυτό που μου έδωσε ώθηση στα μόρια, ήταν η καλή βαθμολογία στην έκθεση στην οποία έγραψα σχετικά καλά σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους. Γενικότερα όμως, δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να συγκεντρώσω τόσα πολλά μόρια σε σημείο που να έχω τη δυνατότητα και επιλογής της πόλης που θέλω. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε για όλο τον κόπο που έκανα τα τελευταία χρόνια και αυτή τη χρονιά και ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες».



iefimerida



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου