ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών: Αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες και τον αγώνα τους

Ψήφισμα συμπαράστασης στις καθαρίστριες






Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών συμπαραστέκεται στον
απεργιακό αγώνα της 30ης Ιουνίου των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η απαίτηση να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση, όπως είναι κοινός και ο αγώνας.



Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις έργου και από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση για εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%, μια ενέργεια που οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Θεωρούμε ότι ο καθαρισμός των σχολείων είναι σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ίδιας της υγείας των παιδιών και των εργαζόμενων στα σχολεία, επομένως απαιτεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και καλά αμειβόμενο.

Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου για πολλά χρόνια και στην αναστολή της απόφασής της για μείωση των αποδοχών τους.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
daskaloi


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου