ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πόσα πληρώνει το υπουργείο Εσωτερικών για ενοίκια στην Εκκλησία;





Η ακίνητη περιουσία της εκκλησίας ως γνωστόν είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει από «φιλέτα» έως
δασικές περιοχές.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της Αθήνας ανήκουν στην Ιερά Σύνοδο ή σε Μητροπόλεις και τα μισθώματα που λαμβάνουν από την εκμετάλλευσή τους υποστηρίζουν ανθρωπιστικές δράσεις όπως συσσίτια και στήριξη άπορων οικογενειών.


Επίσης, γνωστή είναι επίσης η διαχρονική σχέση του κράτους και της εκκλησίας που επεκτείνεται πέραν των Συνταγματικών προβλέψεων. Συγκεκριμένα, αρκετά από τα εκκλησιαστικά ακίνητα νοικιάζονται από υπουργεία ή από δημόσιους φορείς προκειμένου να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους. Για την ώρα τα επίσημα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή μετά από σχετικό ερώτημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμένου προς όλα τα υπουργεία μας αφήνουν να δούμε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των χρημάτων που πληρώνει κάθε μήνα το Δημόσιο προς την Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν διαθέτει ακίνητη περιουσίας με αποτέλεσμα να νοικιάζει κτίρια για να στεγαστούν οι υπηρεσίες της.

Συνολικά τα μηνιαία έξοδα για μισθώματα ανέρχονται σε 104.572 ευρώ. Το κτίριο επί της οδού Σταδίου που στεγάζει κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου ανήκει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία εισπράττει 26.044,11 ευρώ το μήνα. Το αρχικό συμβόλαιο υπογράφηκε στις 31 Μαΐου 2000 και είχε διάρκεια 12 έτη ενώ έκτοτε γίνεται εξωσυμβατική χρήση. Επίσης η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή εισπράττει από το ίδιο υπουργείο 31.248,77 ευρώ για πέντε ορόφους πολυκατοικίας που ενοικιάζει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Ο όροφος που απομένει στην ίδια πολυκατοικία μισθώνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έναντι 7.835 ευρώ προκειμένου να στεγαστούν οι 58 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Δείτε αναλυτικά εδώ



loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου