ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Αυτός είναι ο κλάδος που ενδέχεται να δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω Brexit


tec-708




Η απόφαση του βρετανικού λαού για
έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, έχει αφήσει την τεχνολογική βιομηχανία της χώρας να επανεκτιμά τη θέση της.

Έτσι, οι μεγάλες επιχειρήσεις βάζουν τα σχέδια επέκτασής τους σε αναμονή και θέτουν πλέον ως προτεραιότητα τη μετακίνησή τους σε κάποια άλλη χώρα εντός της ΕΕ.

Ο τομέας των νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Βρετανίας ενδέχεται να δεχτεί μεγάλο πλήγμα και η προοπτική να χάσει την πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται πως τρομάζει πολλές επιχειρήσεις. Το ‘Fintech' (Financial technology), ένας οικονομικός κλάδος που αποτελείται από εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικές οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό έναν από τους πιο ελπιδοφόρους τομείς ανάπτυξης της Βρετανίας, εν μέρει λόγω της θέσης του Λονδίνου ως την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην κατηγορία του Fintech εντάσσονται εταιρείες και επιχειρήσεις που αναπτύσσουν λύσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια των συναλλαγών, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η ηλεκτρονική τραπεζική, οι μεταφορές χρημάτων, τα εναλλακτικά νομίσματα κ.α.

Ο Ταβέτ Χίνρικους, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της υπηρεσίας ξένου συναλλάγματος TransferWise, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι η βιομηχανία θα πρέπει να «περιμένει για να δει» τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα έχει το Brexit και σε αυτόν τον κλάδο.

«Είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι κανονισμοί και η μετακίνηση του ταλαντούχου εργατικού δυναμικού, δύο θέματα που αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. Τα δύο κύρια οφέλη του να είμαστε μέρος της ΕΕ είναι η πρόσβαση στα ταλέντα εξαιτίας της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων. Δεν μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε τι ενδέχεται να γίνει με κανένα από τα δύο αυτά ζητήματα».

Από την πλευρά του ο Τόμπι Κόπελ, συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου Mosaic εξέφρασε μια νότα αισιοδοξίας.
«Οι επιχειρηματίες αποτελούν μια πολύ ανθεκτική ομάδα ανθρώπων, οπότε γενικά δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το πώς θα ανταποκριθεί η κοινότητα. Νομίζω ότι έχουν συνηθίσει να ζουν στην ομίχλη της αβεβαιότητας, ακόμα κι αν τώρα έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά πυκνό στρώμα ομίχλης».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει σαφείς επιπτώσεις στο μέλλον του τομέα της τεχνολογίας.

«Ο επόμενος 22χρονος επιχειρηματίας που θα αποφοιτήσει από κάποιο τεχνικό πανεπιστήμιο της Γερμανίας πιθανόν αποφασίσει ότι αντί να μετακομίσει στο Λονδίνο για να δημιουργήσει τη δική του Fintech εταιρεία να μείνει στο Βερολίνο. Κατά την άποψή μου αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με την από εδώ και πέρα πορεία του τεχνολογικού οικοσυστήματος του Λονδίνου».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, ο τομέας της τεχνολογίας υποστηρίζει στην πλειονότητα την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των βρετανικών τεχνολογικών επιχειρήσεων έδειξε ότι το ποσοστό της επιλογής για παραμονή της χώρας στην ΕΕ έφτανε το 70% σε σύγκριση με το 15% που τασσόταν υπέρ της εξόδου. Μία ακόμα δημοσκόπηση έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου τάσσονταν υπέρ της παραμονής με ποσοστό 87% έναντι του 3%.

Οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη βιομηχανία εξέφρασε την υποστήριξή της για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας εντός της ΕΕ είναι κυρίως οι φόβοι του επιχειρηματικού κόσμου για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στη χώρα, αλλά και ανησυχίες για τις δυσκολίες που θα προκύψουν και θα απωθήσουν παγκόσμιας κλάσης ταλέντα από το να εγκατασταθούν και να δουλέψουν στη χώρα. Επιπλέον, μεγάλες είναι οι ανησυχίες για το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στην ψηφιακή ενιαία αγορά, μία πρωτοβουλία που είχε αναπτύξει η ΕΕ υπό την ηγεσία της Βρετανίας το 2015.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, από τις τεχνολογικές εταιρείες της Βρετανίας που ερωτήθηκαν καμία δεν απάντησε ότι η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει θετικό αντίκτυπο για την επιχείρησή τους.

iefimerida




loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου