ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ο τεράστιος ιπτάμενος κινέζικος γίγαντας που αλλάζει τα δεδομένα στους αιθέρες για τον Κόκκινο Δράκο (Φωτογραφίες)

Γράφει ο Στρατής Μαζίδης




Στην Πολεμική Αεροπορία της Κίνας ενετάχθη και επίσημα το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος,
το Y-20 .

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ, το Υ-20 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον κρατικό γίγαντα AVIC (Aviation Industry Corporation of China), έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση τον Ιανουάριο του 2013 και το πρώτο του ντεμπούτο στη 10η Διεθνή Εκθεση Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της Κίνας το Νοέμβριο του 2014.


Ο γίγαντας Y-20 βασίζει τη δύναμή του σε τέσσερις ρώσικους κινητήρες Soloviev D-30. Με ωφέλιμο φορτίο 73 μικρών τόνων, το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει βαρύ στρατιωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομέου και του ZTZ99, του μεγαλύτερη τεθωρακισμένου της Κίνας.

Το Υ-20 έχει μήκος 47 μέτρα και άνοιγμα φτερών 45 μέτρα. Με μέγιστο βάρος απογείωσης τους 220 τόνους, το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 66 τόνων ενώ δύναται να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 830 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλαπλών αποστολών

Ενώ η κύρια λειτουργία του είναι οι μεταφορές, το Y-20 μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως στρατηγικό κέντρο διοίκησης ικανό για συντονισμό των άλλων αεροσκαφών σε συνθήκες μάχης και να λειτουργήσει ως ιπτάμενο τάνκερ ανεφοδιασμού.

Η επίσημη κωδική ονομασία του, «Kunpeng,» οφείλεται στο ομώνυμο κινεζικό μυθικό πουλί που μπορεί να πετάξει για χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά πήρε το παρατσούκλι «παχουλό κορίτσι» λόγω της μεγάλης ατράκτου του.

Το Υ-20 που μπήκε επισήμως σε επιχειρησιακή λειτουργία σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα για την Πολεμική Αεροπορία και τη βελτίωση της ικανότητας της στρατηγικής της δύναμης ανέφερε στους World Times ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Shen Jinke.









freepen.gr




loading...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου