ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η MEGAλη απάτη με τις τηλεοπτικές άδειες




Πραγματικά, τόσο κυνισμό, τόση αλαζονεία δεν έχουμε συναντήσει εδώ και δεκαετίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Η παρέα του Τσίπρα είναι τόσο ύπουλη και τόσο ανήθικη που πολύ φοβούμαστε ότι πριν πέσουν θα πάρουν κόσμο μαζί τους. Είναι σαν τον Ερντογάν ή σαν κάθε άλλο «δημοκράτη» δικτάτορα που κάνει και λέει ό,τι του καπνίσει γιατί πιστεύει ότι ο κόσμος τον ακολουθεί.

Μετά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής που δεν «βρομάνε» τώρα έχουμε και το χρήμα που δεν «βρομάει».

Βγαίνει ο Νίκος Παππάς, τις προάλλες, και μιλά για τις τηλεοπτικές άδειες και λέει: «Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού που λειτουργεί και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, δηλαδή η διάθεσή του να πληρώσει για την άδεια» και τόνισε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι κρυστάλλινος αντικειμενικός και πρότυπο για άλλες διαδικασίες.

Είναι πολύ σύνηθες, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας όταν έρχεται η πολιτεία να ρυθμίσει μια αγορά και κάποιοι θίγονται, ο τρόπος σκέψης των επιχειρηματιών να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κινήσεις αυτές γίνονται για να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές τους.

"Ουδέν ψευδέστερον", υπογράμμισε ο κ. Παππάς και κάλεσε "τους πάντες να μην παίζουν με την τύχη των εργαζομένων".

Σκεφτείτε ποιος τα λέει αυτά. Ο υπουργός ο οποίος πριν κλείσει ένας διαγωνισμός έβαλε ταφόπλακα στον παλαιότερο τηλεοπτικό σταθμό κι ενταφίασε τις ελπίδες 500 και πλέον οικογενειών. Και τι λέει: Ότι δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο παρά μόνο το πόσα λεφτά θα δώσει ο νέος… νταβατζής. Δεν τον ενδιαφέρει αν τα λεφτά για τον σταθμό προέρχονται από ναρκωτικά. Δεν τον νοιάζει αν είναι από μίζες, δεν του περνά από το μυαλό αν πρόκειται για λεφτά από δημόσιες συμβάσεις. Όλα αυτά είναι για τον αρχικαναλάρχη περιττά. Το πορτοφόλι να είναι γεμάτο και τίποτε άλλο δεν μπαίνει ως προϋπόθεση.


Αποδεικνύεται έτσι με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος και από πριν ξεπουλημένος. Και πιθανότατα να δοθεί μια ακόμη άδεια για να βολευτούν όλοι… πλην Mega. Αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός. Να κλείσει το Mega που τους ενοχλούσε και ήταν εύκολος στόχος μιας και είχε μεγάλες αντιπάθειες στον κόσμο. Όμως, στο κανάλι αυτό ειδικά, αλλά και ακόμη σε άλλα, δεν ήταν μόνο οι δύο – τρεις προβεβλημένοι και καλοπληρωμένοι ντιλίβερι μπόις της εκάστοτε εξουσίας. Ήταν και οι αξιόλογοι δημοσιογράφοι που έδωσαν το αίμα τους χωρίς μεγάλες απολαβές.

Αλλά ήταν στο Mega και οι δεκάδες αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές που έχουν μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και την κοσμούν.

Ο κ. Παππάς και οι μέτοχοι του καναλιού φαίνεται ότι έστησαν μια… ηθελημένη χρεοκοπία του Mega ώστε και αυτό να κλείσει και το «μαύρο» να μην το φορτωθεί η κυβέρνηση. Αν ήθελαν και άδεια θα έπαιρναν και το κανάλι μια χαρά θα λειτουργούσε.

Αλλά ποιο είναι το αντάλλαγμα άραγε για τους μετόχους; Πολλά ακούγονται. Π.χ. ότι η κυβέρνηση με τον Ψυχάρη έχει οριστικά διαρρήξει τις σχέσεις της και μαζί με το Mega θέλει να «τελειώσει» και τον εκδότη, προς όφελος της υπόλοιπης αγοράς που θα μοιραστεί τα ιμάτια του ΔΟΛ.

Ακούγεται επίσης ότι για τον έτερο μέτοχο, τον Βαρδινογιάννη δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα δοθεί άδεια για το Star.

Και μένει ο Μπόμπολας για τον οποίο ακούγεται το σενάριο της βοήθειας από την κυβέρνηση να διασώσει τον Πήγασο.

Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο μυστικό που αφορά και τους τρεις μετόχους. Αυτό είναι ποια θα είναι η τύχη του Mega όταν θα κλείσει. Ακούγεται λοιπόν ότι είναι έτοιμος ο «γαμπρός» που θα αναλάβει το κανάλι έναντι πινακίου φακής. Θα αγοράσει κοψοχρονιά την ταινιοθήκη και τα μηχανήματα και θα στήσει ένα νέο κανάλι με μισθούς «γαλέρας» και με τους εργαζόμενους να χάνουν και τις αποζημιώσεις τους και να παρακαλάνε για να βρουν δουλειά.

Και μια μικρή αλλά τόσο μεγάλη λεπτομέρεια. Πόσα λεφτά θα χάσουν οι τράπεζες όταν κλείσει το κανάλι; Και αφού τα χάσουν οι τράπεζες ουσιαστικά δεν τα πληρώνει ο καθένας από εμάς; Την ώρα δηλαδή που ο Παππάς θα μετρά μερικά εκατομμύρια από τους νεονταβατζήδες, ο ελληνικός λαός, μέσω των τραπεζών, θα χάνει πολλά εκατομμύρια. Ωραίο deal κύριε Παππά. Πολύ καλός διαγωνισμός. Αλλά τόσο ο υπουργός – καναλάρχης όσο και οι κολαούζοι του θα πρέπει να ξέρουν κάτι.

Η παραγραφή αυτών των αδικημάτων δεν τελειώνει με τις επόμενες εκλογές. Κι όσοι έστησαν το παιχνίδι για να φορτωθεί ο ελληνικός λαός τα χρέη του Mega μόνο και μόνο για να κλείσει, θα καταλάβουν αργότερα τι σημαίνει οργή της κοινωνίας.




Αntinews.gr

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου