ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Χρήστος Μπγιάλας προς τον Δήμαρχο Δεσκάτης: "Λυπάμαι που επέλεξες ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για να κάνεις μια φθηνή πολιτική προπαγάνδα" ...




Μετά την συνέντευξη του Δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιου στον Star-fm 933, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας έστειλε την εξής ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Δεσκάτης κ.Δημήτρη Καραστέργιο.


Αγαπητέ Δήμαρχε συγχαρητήρια και από εμένα για την κίνηση που έκανες και οδήγησες το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας στον τόπο του ατυχήματος, μια απόσταση περίπου χιλίων μέτρων, με συνοδηγό τον συμπατριώτη μας συνταξιούχο φύλακα του Κ.Υ., κ. Λάμαρη Βασίλη, τον επί τριάντα περίπου χρόνια υπάλληλο και εκτελών και χρέη οδηγού ασθενοφόρου, ο οποίος και σήμερα ως συνταξιούχος ανταποκρίνεται αθόρυβα σε κάθε κάλεσμα του Κέντρου Υγείας για διακομιδές ασθενών. Του αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια.

      Βλέποντας όμως την ανάρτηση σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λυπάμαι που επέλεξες ένα τόσο ευαίσθητο θέμα για να κάνεις μια φθηνή πολιτική προπαγάνδα. Να σου θυμίσω ότι η κρίση, η οποία έχει πλήξη σημαντικά τον τομέα της υγείας, είναι αποτέλεσμα των διακυβερνήσεων του δικού σου πολιτικού φορέα και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και, ότι για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κρίσης έγινε αύξηση των δαπανών το 2016 για τα Νοσοκομεία κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση των οδηγών του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, γίνονται και με προσωπικές μου πιέσεις, τεράστιες προσπάθειες από την 3η Υ.Π.Ε, για την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους. Γιατί προφανώς  γνωρίζεις, αλλά το αποσιωπάς, ότι στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, οι οργανικές θέσεις οδηγών είναι μόνο μία, την οποία κατέχει αποσπασμένος οδηγός στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, ο οποίος αποσπάστηκε μετά την εκλογή του στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014. Οι υπόλοιπες θέσεις ήταν προσωποπαγείς και δεν μετατράπηκαν, όταν έπρεπε, σε μόνιμες οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα να χαθούν με την συνταξιοδότηση των οδηγών, όπως είναι και η μοναδική οργανική θέση που είναι σήμερα καλυμμένη. Επίσης, πριν από μερικά χρόνια, μια θέση οδηγού μετατράπηκε σε οργανική θέση νοσηλευτικής.
loading...



       Έως ότου, όμως εγκριθούν και καλυφθούν οι θέσεις των οδηγών γνωρίζεις, ότι με προσωπική μου πρόταση στον Υπουργό Υγείας, ψηφίστηκε το άρθρο 78 του νόμου 4368(ΦΕΚ Α΄21/21-02-2016), το οποίο αναφέρει:  Άρθρο 78. «Οδηγοί ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας. Στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή που το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται: α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των Ο.Τ.Α. να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Το ως άνω προσωπικό πρέπει να διαθέτει επαγγελματική άδεια οδήγησης και να έχει εκπαιδευτεί ταχύρρυθμα σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών θα γίνεται με συνοδεία υγειονομικού προσωπικού από το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκπαίδευση της προηγούμενης παραγράφου θα ρυθμίζονται με εγκύκλιο του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Π.Σ. και τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α.. Το περιεχόμενο των ως άνω διατάξεων δεν έχει εφαρμογή στη λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ».

     Η εφαρμογή του, αγαπητέ Δήμαρχε, είναι δική σου αρμοδιότητα για την οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια και δεν δηλώθηκε κανένας υπάλληλος από τον Δήμο να συμμετέχει στο πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ.

     Αγαπητέ μου δήμαρχε χρειάζεται ενεργοποίηση και δράση στην ουσία και όχι μετατόπιση των ευθυνών και καταγγελίες για «ανεπαρκείς αρμόδιους που κωφεύουν», γιατί είσαι και εσύ ένας από αυτούς, ως τοπικός άρχοντας. Και φυσικά δεν χρειάζονται κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για να ζήσουμε το όνειρο της προσωρινής δημοσιότητας, γιατί όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν τα προβλήματα εξακολουθούν  να υπάρχουν και χρειάζονται συνεργασίες και σύμπνοια για να λυθούν.

     Για τον συμπολίτη μας, θύμα του τροχαίου ατυχήματος, του εύχομαι ολόψυχα καλή ανάρρωση.
Με εκτίμηση
Χρήστος Μπγιάλας
Βουλευτής Γρεβενών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου