ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Βοηθήστε στην ανακαίνιση του εξωκλησιού του Προφήτη Ηλία Διπόρου αγοράζοντας..βιβλία..





Το βιβλίο "Δίπορον Γρεβενών" παρουσιάστηκε το Πάσχα του 2015. Στις 295 σελίδες του παρουσιάζεται αναλυτικά η
ιστορία του οικισμού από τα αρχαία χρόνια και τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν έως και την σύγχρονη εποχή. Παρουσιάζεται επίσης μια αναλυτική φορολογική καταγραφή κατά τα έτη 1564-1579, που αφορά όλη την περιοχή των Γρεβενών, το Δίπορο κατά τους εθνικούς αγώνες, ο εκλογικός κατάλογος του 1914, απογραφές και στοιχεία από το κοινοτικό αρχείο. Λαογραφικά βλέπουμε την καταγραφή των εξωκλησιών του χωριού, των νερόμυλων, τα έθιμα του χωριού, το σχολικό αρχείο, του αμυγδαλεώνα που αποτέλεσε την πρώτη συνεταιριστική προσπάθεια στην Δ. Μακεδονία καθώς και τα οικογενειακά δέντρα του χωριού.
Τα έσοδα από την πώληση του χρησιμοποιούνται για την ανακαίνιση του εξωκλησιού του Προφήτη Ηλία Διπόρου.

Ένας απολογισμός των έως τώρα εσόδων από τον κ. Άρη Λαναρά:
Τα καθαρά έσοδα που προέκυψαν ήταν 330 ευρώ. Οι ανάγκες για την πρώτη φάση της ανακαίνισης ήταν η αγορά εικόνων και καντηλιών καθώς και το βάψιμο του ναού. Αγοράστηκαν 3 εικόνες και ισάριθμα καντήλια τα οποία κόστισαν 205 ευρώ και βάφτηκαν τα παράθυρα και η πόρτα με άλλα 45 ευρώ αφήνοντας ένα υπόλοιπο των 80 ευρώ. Για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση χρειάζεται βάψιμο του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και η τοποθέτηση δαπέδου. Το κόστος των παραπάνω υπολογίζεται στα 350-400 ευρώ. Το εν λόγω ποσό δύναται να καλυφθεί από την πώληση των βιβλίων που έχουν απομείνει και είναι περίπου 35-40 στον αριθμό.
Αν θέλετε να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email: diporo_grevenon@hotmail.com καθώς και με το 6973827444 για την απόκτηση του βιβλίου.


Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου