ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Συγκλονιστικές εικόνες νωρίτερα στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη [photos - video]

Βίντεο-φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος





Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και όλοι όσοι τον αγάπησαν
τον Ανδρέα Μπάρκουλη που κηδεύττηκε στις 5:30 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Ο γόης του ελληνικού σινεμά, με το διαχρονικό σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης» εξέπνευσε την Τρίτη, λίγες μέρες μετά τα 80α του γενέθλια, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλευόταν δίνοντας ακόμα μία μάχη για τη ζωή.
Στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη παραβρέθηκε η Άννα Φόνσου, η Ζωή Λάσκαρη, ο Ανέστης Βλάχος, ο Ντίνος Καρύδης, η Μαίρη Βιδάλη, ο Νίκος Βερλέκης, ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης κ.α. 



Εκ μέρους του κοινωφελούς ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», που στήριξε τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε δύσκολες στιγμές, ο ηθοποιός Τρύφων Παπουτσής είπε στον επικήδειο του με συγκίνηση: «Αγαπήθηκες και από τον κόσμο και από τους ηθοποιούς, αγαπημένε φίλε, μέχρι και σύνθημα έγινες. Ήσουν πολύ προσεκτικός στους ρόλους σου γιατί πάντα σεβόσουν το κοινό σου. Θα μας λείψει το ταλέντο σου, η λάμψη σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου». 
Σε κλίμα οδύνης η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι κρίμα στον θάνατο του Ανδρέα να τον εκμεταλλεύονται κάποιοι και να τον ξεφτιλίζουν. Είναι ψέμα αισχρό ότι έκανα έρανο για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη. Το ΥΠΠΟ έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα του τάφου. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στον Πειραιά επειδή ήταν Πειραιώτης. Επικοινώνησα με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη αλλά εκείνος αντιπρότεινε να ταφεί στο Σχιστό. Όχι ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό». 
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936 και σπούδασε υποκριτική, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς το εξαιρετικό ταλέντο του. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα». Πέρασε ένα διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Όταν επέστρεψε, κατέθεσε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές ερμηνείες του.
Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, εμφανίστηκε σε περίπου 80 θεατρικά έργα. Από τους σπουδαιότερους ρόλους του ήταν αυτός του «Κυρίου» του Μπ. Τσικληρόπουλου, στο θέατρο «Στοά» (1986) μαζί με το «Σλουθ» του Αν. Σάφερ (Μίλο Τιντλ) στο θέατρο «Αλάμπρα» (1988) και το «Σπίτι του σπαραγμού» του Μπ. Σω ως Έκτωρ Χασάμπαϊ (Εθνικό Θέατρο, 1983-84) . Η «Καρυδόπιτα» με την Κ. Αναλυτή στο θέατρο «Αναλυτή» ήταν από τις τελευταίες θεατρικές του εμφανίσεις, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, καθώς τα προβλήματα της υγείας του του στέρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες την επαφή του με το «σανίδι».
Στον κινηματογράφο, από το 1957 που εμφανίστηκε στο πανί ως Δημήτρης Τουρκάκης, στην «Μαρία Πενταγιώτισσα» έως το 2001 («Αλέξανδρος και Αϊσέ») πρωταγωνίστησε ή συμμετείχε σε 115 ταινίες. Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναι οι ακόλουθες: « Ο Μιμίκος και η Μαίρη», «Μουσίτσα», «Έγκλημα στο Κολωνάκι», «Η θεία μου, η χίπισσα», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Το τρελοκόριτσο», «Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα», «Το παραστράτημα μιας αθώας»,«Ένας βλάκας και μισός», «Η σταχτοπούτα», «Χριστίνα», «Η Χιονάτη και τα εφτά γεροντοπαλίκαρα», «Έγκλημα στην Ομόνοια», «Το δόλωμα», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Ένας άφραγκος Ωνάσης», «Κρίμα το μπόι σου», «Η εφοπλιστίνα», «Μ’ αγαπάς;» κ.ά.
Και στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές: «Οι έμποροι των εθνών» (1973), «Το δίλημμα» (1986), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» (1990), «Το γαλάζιο διαμάντι» (1991), «Αμαρτίες γονέων»(1993), «Ο πύργος των Μοσκώφ», «Οι θησαυροί της Βέρμαχτ», καθώς και σε παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας». Ακόμη συμμετείχε σε ραδιοφωνικές εκπομπές και συνέχειες.


news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου