ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μεγάλη απάτη με μηχανήματα πληρωμών POS - Εγιναν 24 συλλήψεις






Μεγάλο κύκλωμα που εισήγαγε στην Ελλάδα τα γνωστά μηχανήματα POS,
εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το κύκλωμα, από το οποίο έχουν συλληφθεί συνολικά 24 άτομα, έφερνε στην Ελλάδα τις συσκευές εκκαθάρισης πληρωμών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους περιορισμούς των capital controls.

Συνολικά κατασχέθηκαν 164 συσκευές εκκαθάρισης συναλλαγών POS. Στην επιχείρηση η οποία εδρεύει στο Καματερό βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν πωλήσεις 1195 συσκευών σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με τουριστικές δραστηριότητες.


Σύμφωνα με όσα ανέφερε επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Πλούμης, η αποδοχή πληρωμών με κάρτες οι οποίες εκκαθαρίζονται στο εξωτερικό απαγορεύεται από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που διέπει τα capital controls και για τον λόγω αυτό σε συνεργασία με την Οικονομική Εισαγγελία σχηματίστηκαν δικογραφίες για τους 24 συλληφθέντες, ενώ βεβαιώθηκαν και 41 μη αυτόφωρες παραβάσεις.

Μεγάλη απάτη με μηχανήματα πληρωμών POS - Εγιναν 24 συλλήψεις
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματές Δημοσίων Εσόδων, κ. Γ. Πιτσιλής, σημείωσε ότι τη Γραμματεία Εσόδων αφορά η πλευρά της απόκρυψης της φοροδιαφυγής της όλης υπόθεσης, καθώς όταν δεν εκκαθαρίζονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα, μέσω ελληνικών POS, τότε δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικός φορολογικός έλεγχος.
Πρόσφατα η «Ημερησία» αποκάλυψε μια ακόμη κομπίνα από επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις από ταμειακές μηχανές. Ενώ δηλαδή ο πελάτης πληρώνει με κάρτα και παίρνει την απόδειξη από το POS, επειδή αυτή δεν είναι συνδεδεμένη με την ταμειακή μηχανή, επομένως και με την εφορία, ο επιχειρηματίας δεν αποδίδει τον ΦΠΑ.
Οδηγίες
Με αφορμή συγκεκριμένα κρούσματα, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αλλά και από καταγγελίες φορολογουμένων, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:
- Οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, ουζερί, μπαρ, καφετέριες, club, κλπ.) υποχρεούνται στην έκδοση και επίδοση αποδείξεων, για κάθε είδος, που σερβίρουν στο τραπέζι.
- Με δεδομένο ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά συστήματα παραγγελιών, τα οποία εκδίδουν και τα αντίστοιχα στοιχεία, τα δελτία παραγγελίας αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην εσωτερική λειτουργία των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φορολογικά στοιχεία (δηλ. νόμιμες αποδείξεις).
- Αν επιλέξετε να πληρώσετε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, το αποδεικτικό της πληρωμής του ειδικού μηχανήματος (POS) δεν αρκεί. Η επιχείρηση υποχρεούται να εκδώσει κανονικά και την προβλεπόμενη απόδειξη.
- Η άρνηση έκδοσης απόδειξης σας δίνει το δικαίωμα – βάσει νόμου – να μην πληρώσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που αγοράζετε.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει τους ελέγχους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, την προστασία των συμφερόντων των συνεπών φορολογουμένων και του υγιούς ανταγωνισμού.
Σε κάθε περίπτωση, η μη απαίτηση λήψης απόδειξης σημαίνει επιπλέον φορολογικά βάρη και ακριβότερος λογαριασμός για τους συνεπείς φορολογούμενους.


imerisia.gr


loading...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου