ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου




Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί ένα ορόσημο για τον
Ελληνισμό αλλά και για την κοινή ιστορική πορεία των λαών της Ευρώπης. Ανεξάρτητα από ποια οπτική γωνία θέλει κανείς να το αντιμετωπίσει και να το νοηματοδοτήσει, η αντίσταση του ελληνικού λαού στη σφοδρότητα του Ιταλού και Γερμανού κατακτητή μόνον ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένων των αριθμητικών και εξοπλιστικών του δυνατοτήτων.



Η σύσσωμη άρνηση του λαού να αποδεχτεί τον παραλογισμό και την ωμότητα του ναζιστικού και φασιστικού καθεστώτος σηματοδότησε την αρχή αμέτρητων δεινών για τους “υπόδουλους” - για ακόμη μια φορά - Έλληνες. Άνθρωποι ερείπια, σημαδεμένοι από την ηρωική υποχώρηση στο αλβανικό μέτωπο και αργότερα από τη βαναυσότητα της αναγκαστικής πείνας και τα καθημερινά βασανιστήρια, ανέσυραν γρήγορα τις δυνάμεις τους, ισχυροποίησαν μέσα τους ένα ακόμη πιο ισχυρό “ΟΧΙ” και κατόρθωσαν την οριστική εκδίωξη του εχθρού μέσα από την Εθνική Αντίσταση.

Παραδειγματική λοιπόν η στάση των Ελλήνων για το πατριωτικό της ήθος, παραδειγματική όμως και για το ηχηρό της μήνυμα απέναντι στον ολοκληρωτισμό και το χάος που έσπειρε η ναζιστική εξάπλωση στην Ευρώπη. Έμπλεη μηνυμάτων η σημερινή ημέρα για κάθε Έλληνα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα. Ελπίζουμε ο καθένας να κρατήσει τα άριστα αυτών των μηνυμάτων και να πορευτεί τον προσωπικό και δημόσιο βίο του.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου