ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Λίγη και καλή τηλεόραση για παιδιά κάτω των 2 ετών



Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δίνει
οδηγίες σχετικά με την έκθεση παιδιών κάτω των 2 ετών στην τηλεόραση.
Πρόσφατα (APP) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναθεωρεί τις κατευθυντήριες γραμμές για τους γονείς που έχουν παιδιά έως 2 ετών σχετικά με το χρόνο που μπορούν να περνούν αυτά βλέποντας τηλεόραση. 
Η προηγούμενη σύσταση της APP όριζε ότι τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να αφιερώνουν καθόλου χρόνο παρακολουθώντας εκπομπές στην τηλεόραση.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση πλέον αναφέρεται ότι παιδιά ηλικίας άνω των 18 μηνών μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες video-chat για να έχουν επικοινωνία με μέλη της οικογένειάς τους και από 18 μηνών και έως 5 ετών μπορούν να παρακολουθούν «ποιοτικά» προγράμματα με τους γονείς τους. 
Μία από τις εκπομπές που αναφέρει η Ακαδημία ότι είναι κατάλληλες είναι το Sesame Street.
«Οι οικογένειες θα σκέφτονται εκ των προτέρων τη χρήση των μίντια που μπορούν να επιτρέπουν στα παιδιά τους και να τους μιλούν σχετικά με αυτό, επειδή η υπερβολική έκθεση στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα τους απομένει αρκετός χρόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας για παιχνίδι, μελέτη, συζήτηση ή ξεκούραση», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC εκπρόσωπος της APP. 
«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι οι "μέντορες" των παιδιών τους όσον αφορά τα μίντια. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα διδάξουν πώς να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης ως ένα εργαλείο για να δημιουργούν, να επικοινωνούν και να μαθαίνουν».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της APP, οι γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών θα πρέπει να φροντίζουν αυτά να μην βλέπουν παραπάνω από μία ώρα τηλεόραση και να δημιουργούν χρόνο κατά τον οποίο «δεν θα υπάρχει καμία επαφή με οποιαδήποτε συσκευή αναπαράγει βίντεο». 
Συνιστάται επίσης η δημιουργία ενός χώρου μέσα στο σπίτι όπου δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε τέτοια συσκευή, όπως τα υπνοδωμάτια. Αυτή η οδηγία θα πρέπει, σύμφωνα με την Ακαδημία, να ισχύει και για παιδιά άνω των 5 ετών.



iefimerida.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου