ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Θητεία απ’ τα 16: Οι 5 σοφοί προτείνουν την ιδανική ηλικία για τον στρατό







Η είδηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο να γίνει υποχρεωτική η θητεία στα
18 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός εθνικής Άμυνας ζήτησε από την επιτροπή σοφών του υπουργείου (τριμελής επιτροπή 5 ατόμων με πρόεδρο τον Δήμο Βερύκιο) να του προτείνει την ηλικία που θεωρεί ιδανική για στράτευση. 
Ο πρώτος που τοποθετήθηκε ήταν ο ίδιος ο υπουργός:
Πάνος Καμμένος
Ο Υ.ΕΘ.Α. σημείωσε ότι θεωρεί ήσσονος σημασίας το θέμα της ηλικίας, γιατί αυτό που προέχει είναι να έχει χρόνο ο φαντάρος να δοκιμάσει όλες τις στολές (του στρατού και όχι μόνο) για να το ευχαριστηθεί η ψυχή του: Στρατηγού, ΟΥΚΑ, Λοκατζή, Κάκαλου, Spiderman, Μαίρης Παναγιωταρά κ.α. Σύμφωνα με τον υπουργό μια καλή λύση θα ήταν να μπαίνει στα 18 ο ψάρακλας και να δοκιμάζει μια στολή το μήνα. Μέχρι τα 36 θεωρεί σίγουρο ότι θα έχει προλάβει να τις δοκιμάσει όλες και θα έχει έτσι αποκομίσει τις απαραίτητες εμπειρίες που θα του χρειαστούν σε περίπτωση που τον κάνει μια μέρα υπουργό Άμυνας ο Τσίπρας.   
Ναταλία Γερμανού
Η Ναταλία τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την στράτευση στα 18, γιατί έτσι χάνονται δίχως λόγο 2 πολύτιμα χρόνια απ’ τη ζωή του τραγανού φαντάρου. Θα ήταν καλύτερο να γίνεται άντρας απ’ τα 16 για να είναι έτοιμος να απολαύσει από νωρίς τις χαρές της ζωής. Αν μπορείς να οδηγήσεις μοτοποδήλατο στα 16, τότε σίγουρα μπορείς να οδηγήσεις και έναν Milfaρο ουλαμό στην ευτυχία…


Βερύκιος
Ο Δήμος για λίγα δευτερόλεπτα έμεινε ακίνητος και αμίλητος. Ο Πάνος Καμμένος πλησίασε και τον ακούμπησε για να σιγουρευτεί ότι δεν έπαθε Μητροπολίτη Λαμίας και αφού τον φόρτισε πάτησε το Play. Ο Βερύκιος με φωνή 6 που χρησιμοποιεί συνήθως όταν τον κουρδίζει ο Παπανώτας (ή όταν του διαβάζει αποσπάσματα απ’ το βιβλίο της η Τσιμτσιλή) γύρισε προς τον υπουργό και του είπε: «Πάρε έναν σβώλο Μήτρο και διώξε τα κοπρόσκυλα, που μου χαλούν το φύτρο». Ο υπουργός του έκανε στοργικά ταπ ταπ στην πλάτη και τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια. Μετά τα 52 κιλά που έχασε πολλοί του είχαν πει ότι αδυνάτισε κανείς όμως δεν τον μπέρδεψε με τον πιστολέρο «Μήτρο» (και χωρίς στολή καμικάζι κάγκουρα).
Νίκος Καρανίκας
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έβαλε το θέμα στη σωστή του διάσταση. Τόνισε ότι σημασία δεν έχει τόσο η ηλικία όσο το διάστημα της θητείας. Η πρόταση του λοιπόν ήταν να υπηρετούν οι νέοι μας ένα τρίμηνο το καλοκαίρι που δεν έχει εκπομπή η Μενεγάκη και τους άλλους 9 μήνες που είναι κανονικά στον αέρα να μαζεύονται όλοι στα ΚΨΜ (Κέντρα Ψηφοφορίας Μενεγάκη) και να παρακολουθούν Ελένη στέλνοντας μηνύματα για να κερδίζουν τα κομψά μαύρα μποτάκια που δίνει, για να αντικατασταθούν χωρίς έξοδα του κράτους τα χοντροκομμένα άρβυλα των φαντάρων.  
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (για πάντα στις καρδιές μας) ξεκίνησε δείχνοντας την αστική του ευγένεια: «Γιατί με φωνάξατε εδώ ρε γαμι@λες να ούμε;» και αφού ζήτησε μια άλλη καρέκλα για να μην τον δείχνει ο σκηνοθέτης πιο κοντό από τον «λεβεντομ@λ@κ@ τον Καρανίκα να ούμε» έκανε την πρότασή του. Να πηγαίνουν μετά τα 55 οι άντρες στον στρατό «για να ‘χουν βάρος τα καμπανέλια τους και άσπρες τρίχες το μουστάκι τους» γιατί ως γνωστόν άντρας χωρίς μουστάκι, πατσάς χωρίς μεθύσι. «Γκέγκε ρε μου@#α;»