ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο ρώσος πληρωμένος φονιάς που η πιάτσα αποκαλούσε «Μέγα Αλέξανδρο»





Ακόμα και 20 χρόνια μετά τον θάνατό του στο

Λαγονήσι, ο «Σάσα ο Μακεδόνας» συνεχίζει να λογίζεται ως ο κορυφαίος εκτελεστής της ρωσικής μαφίας.
Πρώην μέλος του Κόκκινου Στρατού, ο ψυχρόαιμος Σολόνικ έγινε φίρμα των συμβολαίων θανάτων από τον παγερό τρόπο που εξόντωνε τα θύματά του αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες. Όπως, ας πούμε, όταν σκότωνε τους στόχους του μέσα σε κατάμεστα κέντρα διασκέδασης.
Η ιστορία του οφείλει ωστόσο να ειπωθεί από το τέλος προς την αρχή, μιας και πρόκειται για παζλ που δεν φαίνεται καθόλου εύκολο να συμπληρωθεί. Το ημερολόγιο έγραφε Φεβρουάριος του 1997 όταν ο πλέον καταζητούμενος επαγγελματίας δολοφόνος της Ευρώπης εντοπίζεται στη χώρα μας. Όχι όμως ζωντανός.
Ο «Μέγας Αλέξανδρος» του υποκόσμου είναι νεκρός, όπως και η σύντροφός του Μις Ρωσία. Η Ασφάλεια ανοίγει αμέσως τον «Φάκελο Σολόνικ», ο οποίος θα μείνει ωστόσο ημιτελής.
Για τις ελληνικές αρχές ο Σολόνικ είναι ένας μυστηριώδης ρώσος αρχιμαφιόζος, ο οποίος κατάφερε μάλιστα να αποδράσει από φυλακές υψίστης ασφαλείας της Μόσχας πριν γίνει φόβος και τρόμος του οργανωμένου εγκλήματος και κατέβει τελικά στην Ελλάδα. Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Μόνο η πολυτελής του βίλα στο Λαγονήσι βρέθηκε, πλάι στην πλούσια συλλογή με τα υπερσύγχρονα όπλα του εκτελεστή, αλλά και ένα ενεργό συμβόλαιο θανάτου κατά ιταλού επιχειρηματία.
Η Ελληνική Αστυνομία αναρωτήθηκε αμέσως για τον αριθμό των συμβολαίων θανάτου που εκτέλεσε ο ακριβοπληρωμένος Σολόνικ στη χώρα μας, μιας και το ψευδώνυμο του ομογενούς με το οποίο κυκλοφορούσε στην Αθήνα και νοίκιαζε πολυτελείς εξοχικές κατοικίες (Βλαδίμηρος Κεσσόβ) το είχαν ξανασυναντήσει οι Αρχές δύο χρόνια πρωτύτερα. Ήταν το ίδιο επίθετο με αυτό που είχαν στις ταυτότητές τους τα μέλη της ρωσικής μαφίας που το 1995 είχαν προκαλέσει το μακελειό έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μενίδι.
Την ώρα που οι ελληνικές διωκτικές αρχές συνειδητοποιούσαν έντρομες ότι η χώρα μας είχε γίνει παιχνιδότοπος για ντόπιους και ξένους εγκληματικούς θιάσους, με συνδικάτα επαγγελματιών εκτελεστών να σουλατσάρουν ανενόχλητα ανά την επικράτεια, έβρισκαν τη σορό της πανέμορφης 19χρονης Σβετλάνα Κότοβα, γνωστού μοντέλου της Ρωσίας που είχε αναδειχτεί «Μις Ρωσία».
Ήταν η σύντροφος του «τσάρου της ρωσικής μαφίας Αλεξάντερ Σολόνικ», όπως έσπευσε να τον ονομάσει ο ελληνικός Τύπος της εποχής, η οποία βρέθηκε τεμαχισμένη και θαμμένη σε πρόχειρο τάφο σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του αρχιμαφιόζου στο Λαγονήσι: τα μέλη της είχαν τοποθετηθεί μέσα σε βαλίτσα και σακ-βουαγιάζ. Την επόμενη ημέρα (2 Φεβρουαρίου) βρέθηκε στραγγαλισμένος σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης ο μέγας εκτελεστής συμβολαίων θανάτου Σολόνικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου