Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Η 15χρονη που εξορίστηκε σε καλύβα λόγω της περιόδου της και πέθανε


Ένα 15χρονο κορίτσι πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια
καλύβα όπου είχε εξοριστεί επειδή της είχε έρθει η περίοδός της. Πρόκειται για το τελευταίο θύμα ενός αρχαίου τελετουργικού που επιμένει να εφαρμόζεται σε ορισμένες περιοχές της Ασίας.
Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τη βρήκε νεκρή στο πάτωμα της καλύβας το πρωί της περασμένης Κυριακής. Η έφηβη αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα της μόνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, η μαθήτρια πιθανότατα πέθανε από ασφυξία όταν άναψε φωτιά στην καλύβα για να ζεσταθεί.
Οι Αρχές της χώρας είχαν απευθύνει έκκληση να τερματιστεί το έθιμο τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο μιας 21χρονης σε ένα κοντινό χωριό με τον ίδιο περίπου τρόπο.
Στις περιοχές αυτές, όταν τα κορίτσια έχουν περίοδο, θεωρούνται ακάθαρτες και μολυσμένες και τις ημέρες εκείνες στέλνονται σε καλύβες ή σπηλιές μέχρι να τελειώσει η περίοδός τους.
Σύμφωνα με τους New York Times, οι κοινότητες αυτές θεωρούν ότι αν σταματήσει να εφαρμόζεται το έθιμο, θα ακολουθήσει εξαιρετικά κακή τύχη: οι καλλιέργειες θα καταστραφούν, τα ζώα θα πεθάνουν και φίδια θα αρχίσουν να πέφτουν από τον ουρανό. Οι συνέπειες που φοβούνται είναι τόσο τρομακτικές που δεν τολμούν να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την παράδοση.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου