ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Στον εισαγγελέα στέλνει το υπουργείο Εργασίας την «Καρυπίδης»

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Στον εισαγγελέα στέλνει το υπουργείο Εργασίας την «Καρυπίδης»

Στην «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το ναυάγιο των
προσπαθειών διάσωσης της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, καταλογίζοντας στους υπευθύνους του ομίλου αναλγησία απέναντι στους εργαζομένους.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι, μετά από αυτήν την εξέλιξη, δρομολογεί:


  • «Την αποστολή μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασιακών σχέσεων για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ».
  • Τη διερεύνηση από δημόσιες αρχές για το πώς βρίσκονται πόροι για την πληρωμή άλλων εργαζομένων του ομίλου τη στιγμή που, σύμφωνα με το υπουργείο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στην «Καρυπίδης ΑΕΕΕ» για πληρωμή έστω του δώρου στους απλήρωτους εργαζόμενους του S/M «Καρυπίδης».
  • Την υποβολή μήνυσης από τα όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για μη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των υπευθύνων εργοδοτών.
  • Την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή του εκτάκτου βοηθήματος στις αρχές του 2017, για όσους έχουν το νόμιμο δικαίωμα.
  • Την άμεση επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου ειδικού σχεδίου ενεργειών για την με κάθε τρόπο περαιτέρω ενίσχυση των απλήρωτων εργαζομένων της «κοινωνικά ανάλγητης», όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο, εταιρείας S/M «Καρυπίδης».

  • Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΕΕΕ», το υπουργείο δηλώνει ότι διαθέτει «όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς της για το ύψος των χρεών άλλων εταιρειών προς αυτήν και ότι όλα αυτά θα κατατεθούν για έρευνα στις αρμόδιες αρχές». δολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου