ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο αυτοδημιούργητος επενδυτής που κοιμόταν σε δημόσιες τουαλέτες






Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Chris
Gardner, 27 ετών τότε, και ο γιος του ήταν άστεγοι για έναν χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο.
Τα λεφτά από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης χρηματιστών δεν αρκούσαν για να δοθούν ως εγγύηση ενοικίασης διαμερίσματος για να ζουν εκείνος και ο γιος του κι έτσι έφτασαν στο σημείο να κοιμούνται στο πάτωμα κάποιας δημόσιας τουαλέτας ή ακόμα και σε πάρκα, σε άσυλα εκκλησιών ή κάτω από το γραφείο του στη δουλειά όταν όλοι είχαν φύγει για τα σπίτια τους.
Έτρωγαν σε συσσίτια και τα λεφτά που έβγαζαν πήγαιναν στον παιδικό σταθμό για να μπορεί ο Gardner να πηγαίνει στη δουλειά το πρωί.
Παρά τις αντιξοότητες, Gardner τα κατάφερνε πολύ καλά στη δουλειά του, που είχε να κάνει με την πώληση μετοχών και όταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, η εταιρεία Dean Witter Reynolds (DWR) τον προσέλαβε κανονικά.
Κάποια στιγμή μάλιστα κατάφερε να νοικιάσει ένα σπίτι για τον ίδιο και τον γιο του, η καριέρα του εκτοξεύτηκε, και το 1987 άνοιξε τη δική του επενδυτική εταιρεία, Gardner Rich.
chris5

Τα παιδικά χρόνια και ο ρόλος της μητέρας

Γεννημένος στο Milwaukee του Wisconsin, ο Chris Gardner δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του. Η μητέρα του και ο βίαιος, αλκοολικός πατριός του τον μεγάλωσαν μέσα σε συνθήκες φτώχειας.
Υπήρξε επίσης μια περίοδος που πέρασε σε ανάδοχο σπίτι, αφού η μητέρα του προσπάθησε να σκοτώσει τον σύντροφό της. Παρόλα αυτά, ο ίδιος θεωρεί ότι η μητέρα του αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον. «Έχω μια από αυτές τις παλιομοδίτικες μητέρες που κάθε μέρα σου λένε "γιε μου, μπορείς να κάνεις ή να γίνεις ό,τι θέλεις". Κι εγώ το πίστεψα 100%».
Θυμάται μάλιστα, σημειώνει το BBC, μία μέρα που έβλεπε ένα κολεγιακό παιχνίδι μπάσκετ όταν και σχολίασε ότι ένας από τους παίχτες θα βγάλει πολλά λεφτά στη ζωή του.
«Η μητέρα μου μού είπε: "Γιε μου εσύ μια μέρα θα βγάλεις εκατομμύρια δολάρια". Όπως λέει ο ίδιος δεν τις ξέχασε ποτέ αυτές τις λέξεις.
chris4

Η Ferrari που του άλλαξε τη ζωή

Μετά το λύκειο, Chris Gardner πέρασε τέσσερα χρόνια στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, και το 1974 μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου άρχισε να πουλάει ιατρικό εξοπλισμό.
Η ζωή του άλλαξε όταν είδε έναν άνδρα να παρκάρει μια κόκκινη Ferrari. Όταν τον ρώτησε ποια ήταν η δουλειά του, του απάντησε χρηματιστής: Ήταν ο Bob Bridges, ο οποίος τον βοήθησε να κλείσει μια συνέντευξη για να κάνει πρακτική.
Όμως λίγο πριν τη συνέντευξη στη DWR ο Gardner συνελήφθη και μπήκε φυλακή επειδή δεν είχε πληρώσει κλήσεις για παρκάρισμα. Τελικά μπόρεσε να πάει, αλλά με τα ρούχα που φορούσε όταν τον συνέλαβαν. Παρόλα αυτά, είχε πάρει τη δουλειά.
Η ζωή του άλλαξε ξανά το 2012, όταν η γυναίκα του πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 55 ετών. Αυτό τον έκανε να δει με άλλο μάτι τη ζωή του και μετά από 30 χρόνια στον τομέα των οικονομικών, άλλαξε καριέρα.
Σήμερα περνά 200 ημέρες τον χρόνο ταξιδεύοντας σε πάνω από 50 χώρες για να δίνει ομιλίες.
chris6

Χόλιγουντ καλεί Gardner

O Chris Gardner είναι 62 ετών και όπως σημειώνει το BBC, η περιουσία του ανέρχεται στα 60 εκατ. δολάρια. Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο για να δίνει ομιλίες που εμψυχώνουν το ακροατήριο, ενώ χρηματοδοτεί διάφορες οργανώσεις για αστέγους αλλά και όσες που αγωνίζονται κατά της βίας των γυναικών.
Η ιστορία του γρήγορα προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ. Τον πλησίασαν ενώ έγραφε την αυτοβιογραφία του, «The Pursuit of Happyness» (το ορθογραφικό είναι εσκεμμένο), καθώς ο Gardner είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια ενώ εξέτισε ποινή φυλάκισης πριν την πρακτική του στην DWR.
chris2
Η συγκεκριμένη ταινία με αυτόν τον τίτλο βγήκε στις αίθουσες το 2006, και ο Γουίλ Σμιθ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του.
Ο Chris Gardner κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση της ζωής του, λέει:
«Υπέφερα ως παιδί για να μην πρέπει να υποφέρουν τα παιδιά μου. Πήρα μια απόφαση ως πεντάχρονο αγόρι πως τα παιδιά μου θα ξέρουν ποιος είναι ο πατέρας τους. Η υπόλοιπη μοίρα μου ακολούθησε επειδή έκανα τις σωστές επιλογές».

Η ταινία

chris7
Είναι κάποιες φορές που ξέρεις το τέλος μιας ταινίας από τα πρώτα 10 λεπτά της και παρά ταύτα δε σε νοιάζει. Είναι κι αυτές οι φορές που βλέπεις το ένα κλισέ μετά το άλλο και ούτε αυτό σε ενοχλεί.
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του ανύπαντρου πατέρα, άνεργου και άστεγου Chris Gardner που έφτασε από το τίποτα να διοικεί τη δική του χρηματιστηριακή, η ταινία «Το Κυνήγι της Ευτυχίας» είναι ουσιαστικά ένας ύμνος στην κινητήρια δύναμη των ονείρων.
Στον ρόλο του αυτοδημιούργητου «μεγιστάνα», ο υποψήφιος για Όσκαρ Γουίλ Σμιθ δίνει τη δική του πάλη για να χτίσει ένα μέλλον για τον ίδιο και το γιο του. Με την αυτοπεποίθησή του, την δύναμη της ψυχής του και την αγάπη για τον γιο του ο ήρωας-πρωταγωνιστής όχι μόνο ξεπερνά τα εμπόδια αλλά γίνεται και θρύλος της Γουόλ Στριτ.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου