ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αγκυρα [ΒΙΝΤΕΟ]


Νεκρός είναι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία, ο οποίος δέχθηκε χθες
επίθεση ενόπλου στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια φωτογραφικής έκθεσης.



Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας. Ο Αντρέι Καρλόφ, μιλούσε σε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων”, όταν δέχθηκε πισώπλατους πυροβολισμούς.
Ο εκτελεστής του Ρώσου πρέσβη ήταν σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος είχε αποταχθεί στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τον συνδέουν μάλιστα με το δίκτυο Γκιουλέν και τονίζουν ότι κατάφερε να εισχωρήσει στην εκδήλωση με πλαστή ταυτότητα.
Για το τραγικό συμβάν τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σοκ: εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πρέσβη της ρωσίας στην αγκυρα [βιντεο>
Ο πρεσβευτής διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.
Ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας μίλησε «για το Χαλέπι» και περί «εκδίκησης», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και όσα ακούγονται στο συγκλονιστικό βίντεο του μακελειού.
Σοκ: εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πρέσβη της ρωσίας στην αγκυρα [βιντεο>
«Ενώ ο πρεσβευτής εκφωνούσε μια ομιλία, ένας ψηλός άνδρας, που φορούσε κοστούμι, άνοιξε πυρ στον αέρα πριν στοχοθετήσει τον πρεσβευτή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χασίμ Κιλίτς, ανταποκριτής της εφημερίδας Χουριέτ στην Άγκυρα. «Είπε κάτι για το Χαλέπι και περί εκδίκησης», πρόσθεσε ο Κιλίτς.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Σοκ: εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον πρέσβη της ρωσίας στην αγκυρα [βιντεο>
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.
Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός.


Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.
Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.
Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες από τα πυρά.
Γιλντιρίμ: Στόχος οι διμερείς σχέσεις
Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στόχευε να βλάψει τις σχέσεις Αγκυρας και Μόσχας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Αυτή η ειδεχθής δολοφονία είχε στόχο να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών», τόνισε ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη
Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την «ειδεχθή δολοφονία» του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Με ανάρτηση στο τουίτερ, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ.
Συρία: Απεχθής δολοφονία
Η Συρία, χώρα σύμμαχος της Ρωσίας, καταδίκασε σήμερα την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την «απεχθές έγκλημα».
«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με το μεγαλύτερο σθένος την δειλή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
«Αυτό το απεχθές έγκλημα επιβεβαιώνει το πόσο επείγον είναι να αφιερώσουμε όλες τις προσπάθειες και να αναπτύξουμε όλα τα μέσα για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία» τονίζεται στην ανακοίνωση από το συριακό ΥΠΕΞ.
Ο άνδρας που πυροβόλησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα μίλησε για το «Χαλέπι» κι είπε ότι ήθελε να πάρει «εκδίκηση», περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Κανονικά η τριμερής συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν
Οι συνομιλίες για το μέλλον της Συρίας που είναι προγραμματισμένες για αύριο στην Μόσχα, ανάμεσα στην Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν θα πραγματοποιηθούν κανονικά, παρά την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν αύριο στην Μόσχα.
Μια διπλωματική πηγή στην τουρκική πρεσβεία στην Μόσχα δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα ταξιδέψει στην Μόσχα.

"Η τριμερής συνάντηση Ρωσίας–Ιράν–Τουρκίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρισκόταν στην αεροπορική πτήση προς την ρωσική πρωτεύουσα την ώρα της δολοφονίας του πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.
Ερντογάν: Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη είχε στόχο να πλήξει τις διμερείς σχέσεις αλλά θα αποτύχει
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε πριν από λίγο τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, η οποία διαπράχθηκε το απόγευμα, καταγγέλλοντας μια «προβοκάτσια» με στόχο να πληγούν οι διμερείς σχέσεις.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Στόχος της δολοφονίας ήταν να πληγεί η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, επέμεινε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συμφώνησαν με τον Πούτιν πως η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη αντίθετα θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομαζόταν Μεβλούτ Μερτ Αϊντιντάς και ήταν επί δυόμισι χρόνια στέλεχος μιας μονάδας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Άγκυρας.
Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επίθεση μια ενέργεια η οποία στρέφεται εναντίον του τουρκικού λαού και του τουρκικού κράτους, ενώ επέμεινε πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη προβοκάτσια για να πληγεί η διμερής σχέση της Άγκυρας με τη Μόσχα. Ανέφερε πως την ίδια άποψη εξέφερε και ο Πούτιν στη συνδιάλεξή τους.
Για τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι της Συρίας αποδεικνύει την αμοιβαία αλληλεγγύη.
Η σχέση Τουρκίας-Ρωσίας είναι σημαντική τόσο για την τουρκική κυβέρνηση όσο και για την περιοχή, συμπλήρωσε και τόνισε προς όσους θέλουν να την πλήξουν πως δεν θα το επιτύχουν.
Πούτιν: Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει με βεβαιότητα ποιος βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.
«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον Πούτιν αυτό συμφωνήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την συνομιλία που πραγματοποίησαν.
«Πρέπει να μάθουμε ποιος καθοδήγησε τον δολοφόνο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Χαρακτήρισε την δολοφονία μια «πρόκληση» με στόχο να υπονομεύσει την εξομάλυνση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και την προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης του συριακού πολέμου που κάνουν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου