Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Μαφία

Μια από τις ισχυρότερες εγκληματικές οργανώσεις που έχουν απασχολήσει την αστυνομία και τη δικαιοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι συνήθειες, οι όρκοι και ο χορός των εκατομμυρίων..



Η εγκληματική δράση μιας από τις καλύτερα οργανωμένες οργανώσεις του κόσμου έχει προκαλέσει εφιάλτες όχι μόνο στους κατοίκους της γείτονας χώρας, αλλά σχεδόν ολόκληρου του κόσμου, καθώς τα πλοκάμια της παράνομης δραστηριότητάς της δεν γνωρίζουν σύνορα ή ηπείρους.Και ενώ, έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για τα αφεντικά, τις εντολές και τα εγκλήματά τους, πάντα υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τους αρχιμαφιόζους και τον τρόπο δράσης τους.
10. Η μαφία είχε βάλει στο στόχαστρό της τους παραγωγούς παρμεζάνας
 Όπως αναφέρεται, στόχος της Μαφίας ήταν να ελέγχει την παραγωγή και το εμπόριο σε ένα προϊόν που γινόταν ανάρπαστο στην Ευρώπη. Οπλισμένοι άνδρες έστηναν ενέδρες σε φορτηγά που μετέφεραν τυρί και έκλεβαν όλο το εμπόρευμα που προοριζόταν για εξαγωγή. Μάλιστα κάθε «κεφάλι» τυριού στοίχιζε 1.340 δολάρια.
9. Τα νέα μέλη της Κόζα Νόστρα δίνουν αιματοβαμμένους όρκους σε εικόνες Αγίων
Κάθε νεοεισερχόμενο μέλος στην Μαφία, πρέπει να δώσει αιματοβαμμένο όρκο σε μια εικόνα αγίου την όποια στη συνέχεια καίνε. Τα νέα μέλη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας πρέπει να κρατούν την φλεγόμενη εικόνα και να απαγγείλουν τον όρκο τους.
8. Η σιλικελιάνικη μαφία εξανάγκαζε τα καταστήματα να πληρώνουν προστασία
Το 80% των μαγαζιών του Παλέρμο ήταν αναγκασμένο να πληρώνει χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία από τους μαφιόζους. Μάλιστα, η μαφία αναφέρεται πως καταφέρνει να συγκεντρώνει μέχρι και 265 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από τις ιταλικές επιχειρήσεις.
7. Το 2003 ο δικηγόρος Αντόνιο Ντι Λορέντζο προσπάθησε να αλλάξει την ονομασία της πόλης Κορλεόνε
 Ανεπιτυχής ήταν η προσφυγή του Ιταλού δικηγόρου Αντόνιο Ντι Λορέντζο για την αλλαγή της ονομασίας της πόλης Κορλεόνε. Στόχος του δικηγόρου ήταν να αλλάξει τη φήμη της περιοχής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαφιόζικη δράση.
6. Απαγορεύεται στα μέλη της Κόζα Νόστρα να έχουν μούσια
 Όλα τα μέλη της Κόζα Νόστρα οφείλουν να προσέχουν την εμφάνισή τους, έτσι τους απαγορεύεται να έχουν μούσια. Αυτός ο κανόνας εικάζεται πως σχετίζεται με την επιθυμία των μελών της οργάνωσης να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από τους Mustache Petes, τους παλιούς μαφιόζους, που διατηρούσαν το σιτσιλιάνικο μουστάκι.

5. Η μαφία έβαλε στο στόχαστρο τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς της ταινίας «Ο Νονός».. και τα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου