Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Πώς να απαλλαγείς από κάθε είδους λεκέ του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν
Θα υποδεχτείς τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο:
με όλα τα αγαπημένα πρόσωπα στο πλευρό σου, με ένα ρεβεγιόν που σχεδίαζες καιρό.

Όλα θα στεφθούν από απόλυτη επιτυχία: το πάρτι θα έχει ξέφρενο κέφι, άφθονο αλκοόλ που θα ρέει στα ποτήρια, πιάτα με απίθανες γεύσεις που θα έχεις ετοιμάσει μόνη σου και θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Όμως κάθε πάρτι που γίνεται στο σπίτι είναι σπάνιο να μην έχει και μερικές «παράπλευρες απώλειες».

Το σπίτι μπορεί να λάμπει από καθαριότητα πριν υποδεχθείς τους καλεσμένους σου, ωστόσο η εικόνα του μετά το γλέντι μοιάζει με... βομβαρισμένο τοπίο. Πάρτι και λεκέδες είναι έννοιες που συνδέονται μεταξύ τους γιατί όπου υπάρχει πολυκοσμία, φαγητό, ποτό και ανεβασμένη διάθεση, δεν γίνεται να μην υπάρχουν και απρόοπτα.

Το πρωινό της πρώτης ημέρας του χρόνου μπορεί να αντικρίσεις ένα σπίτι που να σε κάνει να αγχωθείς από την ακαταστασία του και τους λεκέδες του ωστόσο υπάρχουν λύσεις εύκολες και αποτελεσματικές που μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Μια ειδική στον καθαρισμό χώρων (στους οποίους έχουν μεσολαβήσει πάρτι και μεγάλες εκδηλώσεις) στη Νέα Υόρκη, η Jacqueline Yardan, παραχωρεί μυστικά για καθαριότητα που θα σου φανούν χρήσιμα την επόμενη μέρα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Για τους λεκέδες νερού πάνω στο ξύλο: Ξέραμε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση λεκέδων νερού από το ξύλο ήταν ο συνδυασμός αλατιού και λίγων σταγόνων νερού. Η Jacqueline αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να αγχωθούμε αν συναντήσουμε τέτοιους λεκέδες. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα οδοντόπαστας (όχι gel) πάνω στον λεκέ και να τον τρίψουμε με ένα καθαρό πανί.

Για τα σπασμένα γυαλιά: Και πάνω στο κέφι, κάποιο ποτήρι και κάποιο πιάτο έσπασαν. Συμβαίνουν και αυτά. Tην στιγμή που αυτό θα συμβεί με ψυχραιμία μάζεψε γυαλιά με σκούπα και φαράσι. Την επόμενη μέρα χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα και αν δεις ότι υπάρχουν πολύ μικρά θρύψαλα στο χώρο, χρησιμοποίησε μια φέτα μπαγιάτικου ψωμιού που λίγο θα έχεις βρέξει για να τα απορροφήσει. Τύλιξε την φέτα του ψωμιού σε ένα φύλλο εφημερίδας και πέταξέ την.

Λεκέδες από κραγιόν: Oι λεκέδες από κραγιόν στα ποτήρια φεύγουν με τον πιο εύκολο τρόπο. Αυτό που απλά χρειάζεται να κάνεις είναι να επιστρατεύσεις λευκό ξύδι, ζεστή σαπουνάδα. Οι λεκέδες θα απομακρυνθούν.

Λεκέδες στο πάτωμα: Είναι πολύ φυσικό η πολυκοσμία (και τα τακούνια που οι περισσότερες γυναίκες θα φορέσουν στο κάλεσμα) να φέρουν σημάδια στο πάτωμα. Χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό πατώματος με ένα μαλακό πανί και τρίψε τον λεκέ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου