ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Πώς ο θόρυβος μπορεί να σε κάνει να βάλεις... κιλά




Έχει ανοίξει η όρεξη σου στο γραφείο και
παρ΄όλο που ο φόρτος εργασίας δεν είναι μεγάλος εσύ το ρίχνεις στο φαΐ, διότι αισθάνεσαι κάπως στρεσαρισμένη;

Κι, όμως, ο λόγος που δεν σταματάς να σκέφτεσαι ποιο θα είναι το επόμενό σου σνακ δεν έχει να κάνει με σένα, αλλά με τους γύρω σου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ηχορύπανση είναι το πρώτο πράγμα στη λίστα με τους παράγοντες που σου προκαλούν στρες στον χώρο εργασίας σου.

Η ηχορύπανση στην δουλειά μπορεί να μας προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως δυσκολία στον ύπνο, στρες, καρδιακές παθήσεις, ημικρανίες και αύξηση βάρους.

Με δεύτερο στην λίστα να έρχεται η μόλυνση του αέρα στο περιβάλλον σου, οι ερευνητές ανέφεραν πως σε αυτό μπορεί να οφείλεται η ανάγκη του ανθρώπου να έχει όσο πιο ήρεμες φάσεις γίνεται το υπόλοιπο της ημέρας, προτιμώντας εξόδους σε ήσυχα μέρη, και όχι μακροσκελείς συζητήσεις με άλλους.



«Αν κάποιος είναι γενικά ήσυχος σαν άνθρωπος και εργάζεται σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει ακόμη πιο ήσυχος», αναφέρει ο ειδικός Στέφεν Στανσφελντ.

Έτσι, αν ο θόρυβος σε στρεσάρει και σε αποσπά, τότε αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που τρως παραπάνω απ' όσο συνήθιζες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία Σουηδική έρευνα, η αύξηση πέντε ντεσιμπέλ του θορύβου (άνω των 45 ντεσιμπέλ) μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.
Πως να το αντιμετωπίσεις:

Πήγαινε βόλτα στην φύση
Έρευνες έδειξαν πως το αντίδοτο στο στρες είναι μία βόλτα στην φύση.

Μην χρησιμοποιείς τα social media
Κι όμως εκεί υπάρχει ένα διαφορετικό χάος που αντί να σε ηρεμήσει σε κάνει χειρότερα. Προτίμησε να ηρεμήσεις μόνος στο σπίτι, παρά να είσαι όλη την ώρα στο Instagram.

«Καλμάρισε» πριν πας στο γραφείο
Πιες τον καφέ σου και κάτσε λίγη ώρα στο σαλόνι σου χωρίς φασαρία πριν ξεκινήσει η μέρα σου. 10 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά για να αντέξεις μέσα στην μέρα.

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου