ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Euroleague στο Μπάσκετ: Εντυπωσιακός Ολυμπιακός, 71-62 την Φενέρ




Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague θα υποδεχτεί το 2017 ο Ολυμπιακός, με
δύο νίκες λιγότερες από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ηττήθηκε και από τον Ερυθρό Αστέρα. Στο κατάμεστο ΣΕΦ, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έπαιξαν θεαματικό γρήγορο μπάσκετ, με «κλειδί» την άμυνα αφήνοντας... 3η τη Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς, 71-62. Αν και για 3η δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός ήταν το αφεντικό (προσπέρασε και με +23) κρατώντας στους 21 πόντους τους Τούρκους στο ημίχρονο και στους 40 στο 30΄, απειλήθηκε εν τέλει στην 4η περίοδο, όταν ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης μείωσε στους 4 (65-61) με τρίποντο του Ντίξον 2 λεπτά πριν τη λήξη. Πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Παπαπέτρου, 11 ο Γκριν και 10 ο εξαιρετικός Κεμ Μπιρτς (τους 8 σημείωσε στην 1η περίοδο) που μάζεψε και 13 ριμπάουντ! Ο Σπανούλης έκανε σημαντική δουλειά ανοίγοντας χώρους για τους συμπαίκτες του και τελείωσε το ματς με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Εν τη απουσία των Πρίντεζη και Αγραβάνη, το τεσσάρι της Φενέρ Γιαν Βέσελι ανέλαβε το βάρος στην επίθεση των Τούρκων, έχοντας 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.



Ο Ντομινίκ Ουότερς παρακολούθησε για πρώτη φορά από το ΣΕΦ τη νέα ομάδα του, αλλά δικαίωμα συμμετοχής θα έχει από την έναρξη του δεύτερου γύρου, πάλι στο ΣΕΦ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στις 6 Ιανουαρίου.

Με ενέργεια, πάθος και από τους πέντε παίκτες στο παρκέ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Σπανούλης και Μάντζαρης στην περιφέρεια, τον Μπιρτς στο «5» και τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου στο «3» και στο «4» αντίστοιχα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν από το τζάμπολ τις άγριες διαθέσεις τους. Έκλεβαν μπάλες, έβγαζαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις χάρη στα ριμπάουντ, με μεγάλο πρωταγωνιστή της 1ης περιόδου τον Κεμ Μπιρτς. Ο Αμερικανός σημείωσε 8 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, την ώρα που ο Σπανούλης εξέθετε την άμυνα της Φενέρ δημιουργώντας χώρους για τους άλλους (μοίρασε 3 ασίστ στο 1ο δεκάλεπτο).

Στον αντίποδα, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε 1/7 τρίποντα (1/5 η ομάδα του Πειραιά), αλλά και πολύ χαμηλά ποσοστά στα δίποντα με 3/11 (7/14 ο Ολυμπιακός). Ακόμη και ο Πάτρικ Γιανγκ που μπήκε στη θέση του Μπιρτς έδειξε να πατά καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά φέτος. Το 9-5 υπέρ του Ολυμπιακού έγινε 19-9, στο 10ο λεπτό, αφού πέρα του θετικού Κώστα Σλούκα για τη Φενέρ, ο πρώτος σκόρερ της, Γιαν Βέσελι μετρούσε… 4 πόντους στο 10ο λεπτό, 18-9. Με έξι τρίποντα «φιλοδώρησε» την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο Ολυμπιακός στη 2η περίοδο: Γκριν, Λοτζέσκι, Μάντζαρης και Παπαπέτρου δεν έδειξαν… έλεος έξω από τα 6.75, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν αιφνιδιασμούς, μακρινές πάσες και θεαματικά τελειώματα.

Το +15, 31-16 (από τρίποντο του Γκριν) μετετράπη σε +17, 34-17 («εκτελεστής» ο Παπαπέτρου) . Το βασικό τεσσάρι της Φενέρ, Γιαν Βέσελι ήταν αυτός που τροφοδοτείτο με εντολή Ομπράντοβιτς (λόγω της απουσίας των πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Πρίντεζη και Αγραβάνη). Ο Τσέχος διεθνής πάουερ φόργουορντ έφτασε τους 14 πόντους και τα 6 ριμπάουντ στο ημίχρονο, με τον δεύτερο… Κώστα Σλούκα να έχει προσφέρει 4 πόντους στην ομάδα του.

Στον έναν πόντο κράτησαν οι παίκτες των γηπεδούχων τον Έκπε Ούντο σε 13:30 λεπτά συμμετοχής, στους 2 τον Πέρο Άντιτς και στο μηδέν τους Ντατομε, Ντίξον, Κάλινιτς και Νάναλι. Το +21 δια χειρός Μάντζαρη, 40-19 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του Ολυμπιακού στο ά μέρος, με τον Βέσελι να διαμορφώνει το σκορ, 40-21, στο ημίχρονο. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος ο Σπανούλης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποχώρησε στα αποδυτήρια, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό, καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού επέστρεψε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του για το δεύτερο εικοσάλεπτο.

Mε πολυφωνία στην επίθεση, ο Ολυμπιακός διατήρησε τη μεγάλη διαφορά και στην 3η περίοδο, με τη Φενέρ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο επιθετικό ριμπάουντ. Φτάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους, ο Μπιρτς εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, 48-25.

Τι κι αν ο Σπανούλης μετρούσε μόνο 3 πόντους στο 30΄(και 6 ασίστ), οι συμπαίκτες του ανέλαβαν εκείνοι το σκοράρισμα αυτή τη φορά. Και δεν ήταν μόνο τα 9/21 τρίποντα με το τέλος της 3ης περιόδου (3/14 οι Τούρκοι), αλλά και τα 7 κλεψίματα (0 η Φενέρ), απόδειξη του πάθους που έβγαλαν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου στην άμυνα. Η Φενερμπαχτσέ είχε και 7 λιγότερα ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό στο 30΄, με την 3η περίοδο να ολοκληρώνεται όταν ο Γιανγκ αξιοποίησε ένα καλάθι που φαινόταν χαμένο από τον Λοτζέσκι καρφώνοντας εντυπωσιακά για το 58-37, και τον Πέρο Άντιτς να μειώνει με τρίποντο σε 58-40. Ο Ολυμπιακός ήθελε και τη διαφορά, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Φενέρ και γι’ αυτή έπαιξε στην 4η και τελευταία περίοδο.



Η Φενέρ, όμως έσφιξε την άμυνά της, είχε 4 κλεψίματα στο πρώτο μισό του τελευταία δεκαλέπτου, ενώ με 5 πόντους του Ντίξον και καλάθια των Σλούκα, Ντάτομε κατάφερε να μειώσει σε 60-49. Ο Ματ Λοτζέσκι απάντησε με 5 δικούς του πόντους 65-51, με τον Ιταλό πρώην ΝΒΑερ Λουίτζι Ντατόμε να ευστοχεί λίγο αργότερα σε τρίποντο, 65-56. Οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν εκεί... ολοκλήρωσαν σερί 10-0 για το 65-61 με τρίποντο του Ντίξον στο 38ο λεπτό. Εκεί μίλησε ο Σπανούλης, 67-61 (1:02 πριν το τέλος), με τον Ντίξον να ευστοχεί σε μία βολή μετά από φάουλ, το 4ο του αρχηγού του Ολυμπιακού, 67-62. Λοτζέσκι και Σπανούλης διαμόρφωσαν το τελικό 71-62.

Τα δεκάλεπτα: 
18-9, 40-21, 58-40, 71-62.


Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(3), Μπιρτς 10, Γιανγκ 6, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 12(2), Σπανούλης 7, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης8(2) , Λοτζέσκι 14(2), Μαραγκός, Αθηναίου

Φενέρμπαχτσε(Ομπράντοβιτς): Χερσέκ, Ουντό 3, Μαχμούτογλου, Άντιτς 5(1), Σλούκας 10(1), Αρνά, Νάναλι 2, Ουγκουρλού, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9(2), Ντατόμε 10(2)
δολ,αμπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου