ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Οι «ευτυχισμένες» οικογενειακές στιγμές στο Facebook προκαλούν κατάθλιψη



Οι πολύωρες επισκέψεις στο Facebook στη
διάρκεια των Χριστουγέννων, όπου ο χρήστης βλέπει και φωτογραφίες των "τέλειων" οικογενειών και των "τέλειων" διακοπών, είναι πιθανότερο να τον κάνουν δυστυχισμένο παρά να τον βάλουν σε γιορτινή διάθεση.
Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύεται στο BBC.
Η έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης αναφέρει ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προκαλέσει αισθήματα φθόνου καθώς οι χρήστες κινδυνεύουν να περνούν πολλές ώρες παρακολουθώντας τις αφηγήσεις άλλων χρηστών και έτσι καταφεύγουν αναπόφευκτα σε "μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις".
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι "επισκέψεις" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να έρχονται οι χρήστες σε επαφή με άλλους ανθρώπους.
Στη μελέτη, μάλιστα, οι επιστήμονες προτείνουν στους χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από τις επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 χρήστες -- κυρίως γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, "η τακτική χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, όπως το Facebook, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συναισθηματική κατάσταση και την ικανοποίηση που έχει κάποιος από τη ζωή του".
Η ενεργή ωστόσο παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η επικοινωνία με άλλους χρήστες, φαίνεται μία πολύ πιο θετική εμπειρία, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.
Αυτή η δραστηριότητα είναι πολύ λιγότερο στενόχωρη σε σχέση με εκείνη των "παθητικών" χρηστών που περνούν υπερβολικά πολλές ώρες "κατασκοπεύοντας" τους άλλους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να επικοινωνούν μαζί τους.
Μία άλλη προσέγγιση για τη βελτίωση της διάθεσης, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι να σταματήσει εντελώς κάποιος τις επισκέψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μία εβδομάδα.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου