ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

O Kιμ Γιονγκ-ιλ είναι ο «πατέρας» του χάμπουργκερ, οι άγαμες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες και δεν υπάρχουν σκισμένα τζιν!




Δεν πιστεύει ότι υπάρχουν iPads ούτε πως πωλούνται σκισμένα τζιν.
Και πως θα μπορούσε το χάμπουργκερ να είναι το εθνικό φαγητό των Αμερικανών εδώ και δεκαετίες, αφού «πατέρας» του είναι ο Κιμ Γιονγκ-ιλ και το εμπνεύστηκε το 2009…


Μια σπάνια «ματιά» στην καταπιεσμένη Βόρεια Κορέα δίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, με τη βοήθεια του Γάλλου φωτογράφου Eric Lafforgue που ταξίδεψε για έκτη φορά στη χώρα και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μια 20χρονη φοιτήτρια της χώρας.

Η Μις Κιμ, όπως ονομάζεται η κοπέλα που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το επώνυμό της, ταξίδεψε εκτός της Πιονγιάνγκ για πρώτη φορά στη ζωή της με τον Γάλλο φωτογράφο.


Η νεαρή γυναίκα είναι αριστούχος στο πανεπιστήμιο. Αγνοεί, όμως, βασικές πληροφορίες της καθημερινότητας… 

Ισχυρίστηκε με στόμφο ότι όλοι οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας απολαμβάνουν του ίδιου πλούτου, παρότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της είδε άστεγους ανθρώπους να κοιμούνται στο δρόμο… 
Ποια είναι αυτή; Είπε στον φωτογράφο όταν ρωτήθηκε ποιά είναι η Lady Gaga. Αποκάλυψε, όμως, ότι έχει ακούσει για τον… Μάικλ Τζάκσον.
«Οι άγαμες γυναίκες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες» είπε στον Γάλλο η νεαρή, που παράλληλα του «αποκάλυψε» ότι το χάμπουργκερ είναι «εφεύρεση» του ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ-ιλ.
Και γιατί δεν ακούν βρετανική και αμερικανική μουσική; «Κανένας δεν θέλει να την ακούσει… Προτιμούμε τον Μότσαρτ, τον Μπαχ και τον Μπετόβεν» είπε χαρακτηριστικά. 
Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ και ο Κιμ ιλ Σουνγκ


Απαγορευμένη λέξη είναι και η… μόδα. «Μια γυναίκα πρέπει να έχει μεγάλα μάτια, ψηλή μύτη μικρό στόμα και λευκό δέρμα. Δεν πρέπει να είναι αδύνατη… Οι γυναίκες στη Βόρεια Κορέα είναι πραγματικά όμορφα λουλούδια» είπε η νεαρή, εξηγώντας για ποιους λόγους τα δυτικά πρότυπα της μόδας δεν έχουν φτάσει στη χώρα της. 
Όταν ο Γάλλος φωτογράφος της εξήγησε ότι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι της… μόδας να φοράει κάποιος σκισμένα τζιν, εκείνη δεν τον πίστεψε και θεώρησε ότι της λέει ψέματα.
Το κράτος ελέγχει ακόμη και πώς θα κόβουν τα μαλλιά τους οι πολίτες της χώρας αλλά η Μις Κιμ θεωρεί ότι το «στυλ» δεν τους ενδιαφέρει, ότι κανένας δεν βάφει τα μαλλιά του και ότι οι Βορειοκορεάτες έχουν… άπλετες επιλογές. 
Ερωτηθείσα εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «όμορφος άντρας», η Μις Κιμ αρνήθηκε να απαντήσει. «Είναι πραγματικά μια τρελή ερώτηση αυτή… Τα κορίτσια και τα αγόρια δεν χορεύουν μαζί γιατί ντρέπονται..».
Τα τεχνολογικά επιτεύγματα του υπόλοιπου πλανήτη δεν έχουν φτάσει ακόμη στη χώρα. Δεν πίστεψε τον φωτογράφο όταν της μίλησε για τα iPad, τα online βίντεο ή τα email. 
Και γιατί δεν κάνουν ποδήλατο οι γυναίκες στην πρωτεύουσα; «Γιατί είναι επικίνδυνο και κάνει άσχημα τα πόδια τους…» απάντησε η ίδια, λέγοντας ότι στην επαρχία οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ποδήλατο επειδή δεν υπάρχουν άλλα μέσα μεταφοράς. 
Μετά από την πρώτη… γεύση ταξιδιού, η Μις Κιμ αποκάλυψε ότι θα ήθελε να επισκεφτεί τη Βρετανία αλλά όχι τις ΗΠΑ. Ένα όνειρο που μάλλον ποτέ δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει… 


ethnos.gr

loading...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου