Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Οι εντυπωσιακές εικόνες από τα άλογα που διασώθηκαν από την ΕΜΑΚ μετά από 15 μέρες αποκλεισμού!


Σε μια από τις πλαγιές του βουνού Γάβρογο, που ορθώνεται πάνω από την
Σκουληκαριά Άρτας, είχαν εγκλωβιστεί για περίπου 15 μέρες, είκοσι άλογα, που ανήκουν στην φυλή της Πίνδου.
Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης τους δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό όταν η κακοκαιρία χτύπησε και εκείνα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια σε συνθήκες όπου η εύρεση τροφής και νερού ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Στήθηκε λοιπόν μια επιχείρηση με την συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και της ΕΜΑΚ προκειμένου να σωθούν. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, με το ερπυστριοφόρο όχημα χρειάστηκε να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια καθώς μπορεί να μην εντόπισαν δυσκολίες λόγω του χιονιού όμως ήταν εξαιρετικός δύσκολος ο εντοπισμός των αλόγων. Τελικά, και με τη βοήθεια των χωρικών τα άλογα εντοπίστηκαν εκεί όπου είχαν βρει καταφύγιο κάτω από μεγάλα έλατα που καλύπτουν την περιοχή. Τα άλογα ταΐστηκαν και ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιγε το ερπυστριοφόρο όχημα, οδηγήθηκαν σε ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν στο βουνό.
Ο ιδιοκτήτης τους Παναγιώτης Καπούλας ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έκανε σημειώνοντας ότι η χιονόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που δεν πρόλαβε ο ίδιος να τα μετακινήσει σε ασφαλές καταφύγιο.
aloga gk1
aloga gk2
aloga gk4
aloga gk6
aloga gk7
aloga gk9
aloga gk8
aloga gk11
aloga gk12
aloga gk13

instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου