Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Μέχρι το τέλος του 2017 η Κίνα θα έχει απαγορεύσει πλήρως το εμπόριο ελεφαντόδοντου

Μέχρι το τέλος του 2017 η Κίνα θα έχει απαγορεύσει κάθε είδους εμπόριο και επεξεργασία ελεφαντόδοντου στη χώρα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η κινεζική κυβέρνηση, σε μια απόφαση που μπορεί «να αλλάξει τα δεδομένα», σύμφωνα με τους υπερασπιστές των αφρικανικών ελεφάντων.

«Για να προστατευθούν καλύτερα οι ελέφαντες και να καταπολεμηθούν καλύτερα τα λαθρεμπόρια (η Κίνα) θα σταματήσει σταδιακά την πώληση και την επεξεργασία για εμπορικους σκοπούς του ελεφαντόδοντου και αντικειμένων από ελεφαντόδοντο» και αυτό θα έχει συμβεί μέχρι το τέλος του 2017, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρατικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ένα πρώτο κύμα από εργαστήρια και πωλητές θα πρέπει να έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους μέχρι τις 31 Μαρτίου, διευκρινίζεται, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο «μέσα σε προθεσμίες που έχουν δοθεί».

Το ελεφαντόδοντο είναι περιζήτητο στην Κίνα, όπου η τιμή του μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.050 ευρώ το κιλό, και θεωρείται σύμβολο υψηλής κοινωνικής θέσης. Η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στη χώρα τροφοδοτεί τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων αφρικανικών ελεφάντων κάθε χρόνο.

Η ανακοίνωση αυτή του Πεκίνου εντάσσεται στην επέκταση της κινεζικής απόφασης, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, να επεκταθεί η απαγόρευση της εισαγωγής ελεφαντόδοντου και προϊόντων του που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1975.

Η πλήρης απαγόρευση που ανακοινώθηκε χθες θα επηρεάσει «34 επιχειρήσεις επεξεργασίας του ελεφαντόδοντου και 143 κέντρα εμπορίου, δεκάδες από τα οποία οφείλουν να κλείσουν έως τον Μάρτιο του 2017», διαβεβαιώνει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με τις ενώσεις για την προστασία της φύσης, περισσότεροι από 20.000 ελέφαντες σκοτώθηκαν πέρυσι για τους χαυλιόδοντές τους και παρόμοιοι αριθμοί είχαν ανακοινωθεί και για τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο περίπου 415.000 ελέφαντες επιβιώνουν ακόμη, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου