ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μια ζωή την κορόιδευαν για τα κιλά της. Όταν όμως έκλεισε τα 22 ανέβασε αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram και αποστόμωσε τους Πάντες!




H Tanya Rybakova γεννήθηκε στη Ρωσία και από τα πρώτα χρόνια της ζωής της
αντιμετώπισε προκλήσεις: κάτι δε πήγαινε καλά καθώς μεγάλωνε, και όταν οι γονείς της την πήγαν σε γιατρό, η διάγνωση ήταν πολιομυελίτιδα.



Ήταν μια δύσκολη περίοδος για την οικογένεια. Όταν όμως έκαναν περισσότερες εξετάσεις, οι γιατροί τους ανακοίνωσαν κάτι ακόμα αναπάντεχο: η Tanya ήταν μια χαρά στην υγεία της! Η αρχική διάγνωση ήταν λανθασμένη. Ήταν απλά αδύναμη και αγύμναστη.

Οι γονείς της ταρακουνήθηκαν από την είδηση. Ένιωσαν ότι έπρεπε να φροντίσουν καλύτερα τη κόρη τους, ιδιαίτερα ως προς τη σχέση της με το φαγητό.Έτσι τα επόμενα χρόνια έβαλαν τα δυνατά τους ώστε η Tanya να τρέφεται καλά. Έτρωγε κρέας, γαλακτοκομικά, αρτοποιήματα, όλα όσα θα την βοηθούσαν να αποκτήσει βάρος. Όταν πήγε σχολείο, ήταν ήδη αρκετά παχύσαρκη.



Μέχρι η Tanya να κλείσει τα 14, ζύγιζε 105 κιλά και είχε προσελκύσει αρνητικά σχόλια από τους συμμαθητές της. «Χοντρή, αγελάδα, φάλαινα, τα άκουγα αυτά κάθε μέρα. Όχι μόνο πίσω από την πλάτη μου, αλλά μου τα λέγανε και άμεσα,» θυμάται η Tanya τις μέρες του σχολείου.

Τα σκληρά λόγια μείωσαν την αυτοπεποίθησή της και για να παρηγορηθεί έκανε το μοναδικό πράγμα που ήξερε: έτρωγε. «Για να αντιμετωπίσω τον πόνο από όλα τα άσχημα αστεία, έτρωγα παραπάνω γλυκά. Ήθελα να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, αλλά ήταν ένας φαύλος κύκλος.»



Η Tanya διέφευγε σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ονειρευόταν τη μέρα που θα γνώριζε κάποιον που δε θα παρατηρούσε την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά θα έβλεπε τον όμορφο εσωτερικό της κόσμο και θα την αγαπούσε γι΄αυτό που ήταν. Συνειδητοποίησε ότι δε μπορούσε να αγαπήσει ούτε τον εαυτό της. Δεν άντεχε την εμφάνισή της στον καθρέφτη.



Δοκίμασε πολλές φορές να χάσει βάρος, χωρίς επιτυχία. Κάθε δίαιτα ξεκινούσε καλά, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Στο τέλος, έπαιρνε παραπάνω κιλά. Ένιωθε και πολύ κουρασμένη και αγύμναστη για να ξεκινήσει γυμναστική.

Όπως συμβαίνει με πολλά παχύσαρκα άτομα, η επιδερμίδα της ατόνισε, τα μαλλιά και τα νύχια της έγιναν εύθραυστα, και ένιωσε χειρότερα όταν δοκίμαζε κάθε νέα δίαιτα. Τώρα ήταν ξεκάθαρο: δε μπορούσε να συνεχίσει τη ζωή της έτσι. Έτσι, όταν ξεκίνησε να φοιτά σε κολέγιο, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει μια νέα μέθοδο για να χάσει βάρος.



«Αποφάσισα να αναπτύξω το δικό μου πρόγραμμα διατροφής. Θα έτρωγα μια συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεΐνης, υδατανθράκων και λιπαρών, σύμφωνα με το πόσο δραστήρια ήμουν εκείνη τη μέρα.»



Έκανε έρευνα για τη διατροφή και άρχισε να γυμνάζεται και πήγαινε παντού με τα πόδια. Μέσα σε 10 μήνες, έχασε 25 κιλά. Και αυτή ήταν μονάχα η αρχή. Τα άτομα που κάποτε την αποκαλούσαν «χοντρή αγελάδα» δεν την αναγνώριζαν τώρα. Είχε πετύχει κάτι που κανείς δε θεωρούσε δυνατόν.




Μετά από 4 χρόνια πειθαρχίας, η Tanya είχε χάσει συνολικά 50 κιλά. Είχε χάσει τόσο βάρος, που έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο αφαίρεσης περιττού δέρματος.



Σήμερα ζυγίζει 50 κιλά. Πιστεύει στην ενθάρρυνση των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. «Η αλλαγή είναι δυνατή και δε μιλάω μονάχα για την απώλεια βάρους. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο, μπορείτε να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, και να αλλάξετε τη συμπεριφορά των άλλων ως προς εσάς. Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει.»



Η Tanya τώρα είναι 29 ετών και έχει πάνω από 200.000 followers στο Instagram, που τακτικά της ζητάνε διατροφικές συμβουλές. Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους, η Tanya προτείνει τρία πράγματα:

1. Σκεφτείτε το λόγο που θέλετε να χάσετε βάρος

Δε θα παρακινηθείτε, αν δεν έχετε ένα στόχο. Απλά να χάσετε βάρος δεν είναι αρκετό. Ψάξτε πιο σοβαρά κίνητρα: την υγεία σας, μια προσωπική πρόκληση, αυτοβελτίωση.



2. Ξεχάστε τις μαγικές δίαιτες

Δεν είναι προσαρμοσμένες για το σώμα σας, τη ζωή σας και για μια υγιεινή διατροφή. Μπορούν να βοηθήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα. Μια ισορροπημένη διατροφή και υγιεινό lifestyle από την άλλη μεριά κάνουν τη διαφορά μακροπρόθεσμα.



3. Πιστέψτε στον εαυτό σας

Αν δεν πιστέψετε στον εαυτό σας, δε θα πετύχετε τίποτα. Αλλά όταν το κάνετε, και έχετε ένα ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό σας, τα πάντα είναι πιθανά.




fumara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου