Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Επιστήμονες βρήκαν ένα νέο ανθρώπινο όργανο που υπάρχει στο πεπτικό σύστημαΈνα νέο ανθρώπινο όργανο που υπάρχει στο
πεπτικό σύστημα ανακάλυψαν πρόσφατα οι επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, το μεσεντέριο είναι ένα όργανο το οποίο μέχρι πρότινος θεωρούνταν πως αποτελείται από αποσπασματικές και ανόμοιες δομές. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το μεσεντέριο είναι ουσιαστικά ένα «συνεχόμενο» όργανο.
«Με αυτό το  έγγραφο, το οποίο έχει αναθεωρηθεί και αξιολογηθεί από ομότιμούς μας, μπορούμε να πούμε πως έχουμε ένα όργανο στο ανθρώπινο σώμα το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα», ανέφερε ο  Calvin Coffey, ερευνητής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Limerick στην Ιρλανδία , ο οποίος έκανε πρώτος την ανακάλυψη.
Ουσιαστικά, το μεσεντέριο είναι μια διπλή πτυχή του περιτόναιου, το οποίο είναι η επένδυση της κοιλιακής κοιλότητας και συνδέει το έντερο στην κοιλιά.
Η ειδική λειτουργία του μεσεντερίου είναι ακόμα άγνωστη, μελετώντας το όμως ως ένα όργανο (από μόνο του), θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις σχετικά με τον αντίκτυπό του στις κοιλιακές ασθένειες.
"Όταν το προσεγγίσουμε, όπως κάθε άλλο όργανο, τότε θα μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποια κοιλιακή ασθένεια που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο όργανο», δήλωσε ο Coffey.


iefimerida.gr

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου