ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 66χρονος που κακοποίησε δυο σκυλιά βγάζοντας τα μάτια τους στο Παλαιόκαστρο Σερρών! - Σκληρές εικόνες!!



Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 δικάστηκε  από το
Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο 66χρονος που κακοποίησε βάναυσα δύο σκυλιά στο Παλαιόκαστρο Σερρών στις 27 Μαΐου  2016 βγάζοντας τα μάτια τους με σύρμα, ενώ το ένα το σκότωσε γιατί κυνηγούσαν τις κότες του.
Μετά την καταγγελία που κατέθεσε εναντίον του ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ο 66χρονος δράστης συνελήφθη στις 28 Μαΐου  από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών όπου και κατέθεσε. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος καθώς στο φάκελο της δικογραφίας απουσίαζαν οι επίσημες κτηνιατρικές γνωματεύσεις για το βαριά τραυματισμένο σκυλί και το σκυλάκι που εντοπίστηκε νεκρό.
 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 66χρονος αφού κακοποίησε βάναυσα τα δύο σκυλάκια έσυρε τα κορμιά τους μέχρι το σπίτι τους κι εκεί τα έδειξε στον παππού του 22χρονου κηδεμόνα τους λέγοντας του ότι τα τιμώρησε με αυτό τον τρόπο γιατί κυνηγούσαν  τις κότες του. Στη συνέχεια πέταξε το πτώμα του σκύλου που είχε σκοτώσει, αλλά και το βαριά τραυματισμένο κουτάβι σ΄ ένα χωράφι δίπλα από ένα ρέμα.
Όταν ο 22χρονος κηδεμόνας των δύο σκύλων ενημερώθηκε από τον παππού του ποιος είναι ο δράστης επικοινώνησε με την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ειρήνη Καραπιδάκη ζητώντας τη βοήθεια της για το πως θα χειριστεί νομικά την υπόθεση σύμφωνα με τα όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Η κα Καραπιδάκη του είπε να καλέσει την  Αστυνομία όπως και έπραξε.
 Όταν όμως οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών μετέβησαν στο χωράφι και είδαν τα δύο σκυλιά, το ένα νεκρό και το άλλο σοβαρά τραυματισμένο, ο 22χρονος κάτοχος των ζώων ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη ενώ αρχικά τον είχε κατονομάσει ενώπιον πολλών μαρτύρων. Έτσι οι αστυνομικοί δεν κίνησαν τη διαδικασία σύλληψης του δράστη, αλλά ούτε συνέλαβαν τον 22χρονο που άφηνε το ένα του σκυλάκι να κείτεται σοβαρά τραυματισμένο στο χωράφι χωρίς να κάνει κάτι για να το βοηθήσει.
Μετά από μερικές ώρες εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 22χρονο κάτοχο των ζώων για να μάθει την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά στάθηκε αδύνατον γιατί δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Τότε απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών, το οποίο ωστόσο δεν είχε ακόμα λάβει καμία ενημέρωση για το συμβάν.
 Στις 28 Μαΐου τέσσερα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών πήγαν στο Παλαιόκαστρο και έμαθαν από τους κατοίκους τόσο το όνομα του 22χρονου κατόχου των δύο σκύλων όσο και το όνομα του δράστη αυτής της φρικαλέας πράξης. Στη συνέχεια βρήκαν τον 22χρονο, ο οποίος τους υπέδειξε το χωράφι όπου βρισκόταν το νεκρό κουτάβι και το βαριά τραυματισμένο. Ο νεαρός άνδρας είπε στους εθελοντές ότι δεν κατονόμασε τον δράστη που είδε ο παππούς του να κακοποιεί τα σκυλιά του, γιατί φοβήθηκε και δεν ήθελε να μπλέξει.
Ο Σάκης Ζλάτκος, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, κατέβηκε στην κήτη του ρέματος, και παρά τον τραυματισμό του στο μάτι από κλαδί, κατάφερε να ανασύρει το πτώμα του νεκρού κουταβιού και το σοβαρά τραυματισμένο σκυλάκι. Στη συνέχεια τόσο το ζωντανό κουτάβι όσο και το πτώμα του νεκρού ζώου μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο.
 
 Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών κατέθεσε καταγγελίες εις βάρος του δράστη, αλλά και κατά του 22χρονου κατόχου των ζώων α) για υπόθαλψη εγκληματία γιατί ενώ αρχικά τον κατονόμασε ενώπιον  πολλών μαρτύρων αρνήθηκε στη συνέχεια  να το κάνει στην κατάθεσή του στην αστυνομία για να μην «μπλέξει» καθιστώντας έτσι τον εαυτό του συνένοχο του αποτρόπαιου εγκλήματος και β) για κακοποίηση του κουταβιού του γιατί δε φρόντισε να το μεταφέρει σε κτηνίατρο για περίθαλψη και το άφηνε να αργοπεθαίνει σοβαρά τραυματισμένο.
Τελικά ο 66χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών όπου κατέθεσε και στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία με τις επίσημες κτηνιατρικές γνωματεύσεις  για το νεκρό και σοβαρά τραυματισμένο ζώο. Στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών οδηγήθηκε και ο 22χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικάσιμος.
 Η μικρή Ζωή, όπως ονόμασαν το κουτάβι οι εθελοντές, νοσηλεύτηκε για έξι μέρες κάτω από 24ωρη παρακολούθηση στην κτηνιατρική κλινική «Άγιος Μόδεστος» στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης καθώς έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τα ανελέητα χτυπήματα που δέχθηκε από τον 66χρονο βασανιστή της.
Υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του δεξιού της ματιού. «Την ονομάσαμε Ζωή τη μικρούλα που σώθηκε, για τη δύναμη της ψυχής της για ζωή και κάναμε ένα μεγάλο αγώνα ένα χρόνο σχεδόν τώρα, για να μεγαλώσει με αγάπη και να βρει την πιο όμορφη οικογένεια» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.
Η πανέμορφη Ζωή υιοθετήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα από μια υπέροχη οικογένεια που άνοιξε το σπίτι της σ’ αυτό το πανέμορφο πλάσμα που βίωσε σε ηλικία μόλις 4 μηνών την ανθρώπινη φρικαλεότητα.
 Στο δικαστήριο θα χρειαστεί να γίνει αίτηση από το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών για παράσταση Πολιτικής Αγωγής, ώστε να υποστηριχθεί η κατηγορία από τους μάρτυρες – εθελοντές του συλλόγου. Τα δικαστικά έξοδα είναι 500 ευρώ συν το παράβολο 50 ευρώ, σύνολο δηλαδή 550 ευρώ.
Καθώς ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό της λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αριθμός λογαριασμού:766/203957-56, ΙΒΑΝ:GR0201107660000076620395756, ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA είτε μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση gr.filozoikosserron@gmail.com.
istoriesadespoton.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου