Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πλένετε το ωμό κοτόπουλο; Δείτε γιατί δεν πρέπει ποτέ να το πλένετε πριν το μαγειρέψετε!Το ότι το ωμό κοτόπουλο είναι γεμάτο
επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια είναι γνωστό, αυτό όμως που δεν ξέρατε είναι πως πλένοντας το πριν το μαγειρέψετε κάνετε κάτι πολύ ανθυγιεινό.

Όταν πλένουμε ένα ωμό κοτόπουλο τα επιβλαβή βακτήρια απλώνονται σε όλες τις γύρω επιφάνειες του νεροχύτη μέσω της διαδικασίας που ονομάζεται αερόλυση. “Το πλύσιμο δεν απομακρύνει τα βακτήρια. Δεν τα σκοτώνει. Απλά τα εξαπλώνει στις γύρω επιφάνειες”, αναφέρει η Τζένιφερ Κινλάν, επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Drexel.Τα βακτήρια, όπως η λιστέρια που υπάρχει στο ωμό κοτόπουλο μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα. Ειδικά, σε παιδιά με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Επιπλέον μπορεί να κολλήσετε καμπυλοβακτηρίδιο, ένα συνηθισμένο αίτιο τροφικής δηλητηρίασης που προκαλεί συμπτώματα όπως: διάρροια, ναυτία, τάση για εμετό και αφυδάτωση ενώ η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως διάρροια, κοιλιακοί πόνοι, σοβαρή αφυδάτωση και αντιδραστική αρθρίτιδα.

Το μαγείρεμα του κοτόπουλο στην κατάλληλη θερμοκρασία αρκεί για να σκοτώσει τα μικρόβια!
instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου