ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ευάγγελος Σημανδράκος: Διαμαρτυρόμαστε με τη συγχώνευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Γρεβενών...





Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Γρεβενών Ευάγγελου Σημανδράκου προς Υπουργό Πολιτισμού


Κοιν.: 1. Γραφείο Πρωθυπουργού
2. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
3. Βουλευτή Γρεβενών

Κυρία υπουργέ,

Λάβαμε γνώση για το   νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου σας, σύμφωνα με το οποίο  καταργείται η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών  και συγχωνεύεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης. Ο σχεδιασμός αυτός, μας βρίσκει αντιδιαμετρικά αντίθετους γιατί ακυρώνει την μέχρι σήμερα συντονισμένη προσπάθεια των φορέων του νομού για τη λειτουργία  Εφορείας Αρχαιοτήτων. Τα τελευταία χρόνια στο νομό Γρεβενών, η αρχαιολογική έρευνα έχει παρουσιάσει σημαντικά ευρήματα (πχ. Καστρί). Τα διάσπαρτα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, απαιτούν συνεχή φροντίδα, την οποία συγχρηματοδοτούμε  και  χωρίς την επιτόπια και σε καθημερινή βάση συνεργασία με την ΕΦΑ Γρεβενών, θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ευοδωθεί.


Ανταποκριθήκαμε άμεσα  και δώσαμε λύση στη στέγαση της ΕΦΑ Γρεβενών και σε οποιαδήποτε ζητήματα μας έθεσε κατά καιρούς η προϊσταμένη της υπηρεσίας. Ακολούθως, είμαστε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε στο μέλλον και σε κάθε άλλο ζήτημα που προκύπτει,  προκειμένου να παραμείνει και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η ΕΦΑ Γρεβενών με έδρα τα Γρεβενά.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε από τους ελάχιστους νομούς στην Ελλάδα που θα στερηθούμε των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου σας και επειδή  στο νομό μας,  κατά γενική ομολογία των αρχαιολόγων, υπάρχει μεγάλος και ανεξερεύνητος πολιτιστικός πλούτος, παρακαλούμε στο νέο οργανόγραμμα, να παραμείνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών με έδρα τα Γρεβενά.

Θεωρούμε ότι η παραμονή της ΕΦΑ στα Γρεβενά μόνο επωφελής θα είναι για την ανάδειξη του τοπικού και εθνικού πολιτιστικού αποθέματος και θα αναστείλει την αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνει η κοινωνία των Γρεβενών.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και  αποδοχή του αιτήματός μας.


Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών
Ευάγγελος Σημανδράκος

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου