Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Τι να κάνετε αν σας επιτεθεί σκύλος! Πέντε απλά βήματα που μπορεί να είναι πολύτιμα!Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τα σκυλιά και παρότι τα
περισσότερα από αυτά δεν επιτίθενται χωρίς λόγο κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες ίσως να γίνουν επιθετικά και καθόλου φιλικά. Προκειμένου λοιπόν να αποτρέψετε μια επίθεση οι ειδικοί προτείνουν πέντε απλά βήματα που μπορεί να είναι πολύτιμα ειδικά αν γενικά φοβάστε πολύ τους σκύλους.


Αποτέλεσμα εικόνας για aggressive dog


Μην πανικοβάλλεστε!

Μπορεί να ακούγεται δύσκολα αλλά τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν και τα υπόλοιπα ζώα μπορούν να μυρίσουν τον ανθρώπινο φόβο! Και παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνεις ήρεμος όταν ένας σκύλος σου γαβγίζει αν αρχίσετε να φωνάζετε, να τρέχετε ή να κουνάτε τα χέρια σας τότε θα προκαλέσετε την ενστικτώδη αντίδραση του σκύλου οπότε και θα επιτεθεί.

Μειώστε την ταχύτητα σας!

Αν ο σκύλος σας πετύχει ενώ τρέχετε, μειώστε την ταχύτητα σας σταδιακά και κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση διατηρώντας την οπτική επαφή με το σκύλο με την άκρη του ματιού σας. Αν μείνετε ακίνητοι με τα χέρια τεντωμένα προς το σώμα σας, ο σκύλος θα χάσει σύντομα το ενδιαφέρον του και θα φύγει.

Μην κοιτάτε στα μάτια το σκύλο!

Αυτό μπορεί να ενισχύσει την επιθετική συμπεριφορά του σκύλου καθώς μπορεί να θεωρηθεί από αυτόν ως απειλή. Μπορείτε να κοιτάτε τον σκύλο αλλά όχι στα μάτια, ο σκύλος θα νιώσει πως δεν απειλείται και θα ηρεμήσει.

Αποπροσανατολίστε τον με ένα αντικείμενο!

Το να έχετε ένα αντικείμενο στα χέρια μπορεί να είναι πολύτιμη βοήθεια. Πετάξτε του κάτι να μασουλήσει, ένα μπουκάλι μέχρι μια τσάντα ή ένα παπούτσι. Αυτό θα τον αποπροσανατολίσει και θα σας δώσει χρόνο να φύγετε.

Διατάξτε τον «πίσω»!

Αν ο σκύλος συνεχίζει να είναι επιθετικός, κοιτάξτε τον (όχι στα μάτια) και πείτε του να κάνει πίσω με αυτοπεποίθηση, επιτακτική και δυνατή φωνή. Αν πείτε με σταθερό τόνο «όχι» ή «πίσω» ο σκύλος θα φοβηθεί και θα φύγει.
instabam.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα