ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σοφοκλής Γ Εταιρίδης : ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ






Σήμερα θα πρέπει να τιμούμε τους αγώνες των γυναικών ενάντια στις συντηρητικές αντιλήψεις των καιρών.

Ενάντια στα συντηρητικά μυαλά που δεν δέχονται το θετικό και καινούργιο που φέρνει η φυσιολογική εξέλιξη της κοινωνίας.

…στην ΕΛΛΑΔΑ για πρώτη φορά εξελέγη γυναίκα καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο το 1908 και ήταν η Αγγελική Παναγιωτάτου. Αποτέλεσμα αγώνων των γυναικών από την εποχή του 1890 ενάντια στην ανδροκρατούμενη Ελληνική κοινωνία, μέσα από συλλόγους Κυριών.

Για να καταλάβετε τις δυσκολίες που περάσανε θα σας αναφέρω το περιστατικό όταν πήγε για πρώτη φορά να διδάξει στο Πανεπιστήμιο η Αγγελική Παναγιωτάτου. Οι συντηρητικοί νέοι της εποχής και ΟΧΙ οι φοιτητές γέμισαν την αίθουσα και άρχισαν να την αποδοκιμάζουν …… σας μεταφέρω όπως το αναφέρει η εφημερίδα << εφημερίς των Κυριών >> 15 Ιουνίου 1908.
Ούρλιαζαν   ως  σκύλοι  και  ενιαούριζαν  ως  γάτες  και  εσφύριζαν  ως  όφεις  και  εβωμολοχούσαν  ως  παράφρονες  εναντίων  της  καθηγήτριας.  
Το ίδιο έκαναν οι συντηρητικοί στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όταν το κράτος πήγε να αποκαταστήσει την υπάρχουσα κατάσταση και αντί να υπάρχουν σχολεία Αρρένων και Θηλέων, τι ποιο φυσιολογικό να είναι κορίτσια και αγόρια μαζί στην ίδια αίθουσα .Όπως το θέλει η ίδια η φύση. Ήμουν μαθητής και θυμάμαι ορισμένους ακραίους που φωνάζανε ότι τα κορίτσια μας θα γίνουν πόρνες και πολλά άλλα.



Τιμώ τον  αγώνα  των  Γυναικών  ενάντια  στην  συντήρηση –στην  σκουριά -   που  είναι  επιφυλακτικοί  σε  νέους  θεσμούς, στις  νέες  αρχές  και  αξίες  της  κοινωνίας  σε   ατομική  και  κοινωνική  βάση.

Σοφοκλής  Γ  Εταιρίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου