ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

VETONEWS: Στο πρότυπο τυροκομείο «Κουρέλας» στα Γρεβενά και στο κτήμα «Άλφα» στο Αμύνταιο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν

Του Σπύρου Κουταβά





Πρότυπες παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα της Οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία θα επισκεφθεί την
Πέμπτη 9 Μαρτίου ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν.


Ο Ιρλανδός επίτροπος κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Δυτική Μακεδονία, θα συνοδεύεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και θα επισκεφθεί την Πέμπτη στις 11 πμ την πρότυπη μονάδα παραγωγής βιολογικών τυροκομικών προϊόντων των "αδελφών Κουρέλλα" στα Γρεβενά ενώ θα δει μια από τις εγκαταστάσεις μονάδας αιγοπροβάτων με τοπικές φυλές της περιοχής, που τροφοδοτούν μέσω συμβολαιακής συνεργασίας την πρότυπη τυροκομική μονάδα των «Αφών Κουρέλλα».

Τα προϊόντα της επιχείρησης κατά 85% εξάγονται στην Ευρώπη την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το 1996 παρήγαγε και προώθησε στην εγχώρια και την ευρωπαϊκή αγορά βιολογικά προϊόντα γάλακτος με το εμπορικό σήμα BioPan σύμφωνα με γερμανικές προδιαγραφές του οργανισμού Naturland, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχαν πρότυπα και κανονισμοί για ζωικά βιολογικά προϊόντα.

Σήμερα είναι μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα με συμβολαιακή συνεργασία με τους κτηνοτρόφους προμηθευτές του γάλακτος και με γεωργούς που καλλιεργούν συγκεκριμένες ζωοτροφές ενώ σήμερα διαθέτει περίπου 35 βιολογικά και συμβατικά τυροκομικά προϊόντα στην παγκόσμια αγορά.


Στην συνέχεια ο Ευρωπαίος επίτροπος θα επισκεφθεί τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου του κτήματος ΑΛΦΑ στο Αμύνταιο.

Πρόκειται για μια εξωστρεφή παραγωγική μονάδα που εφαρμόζει την ορθή γεωργική πρακτική στον αμπελώνα και το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείριση σε όλη την διαδικασία της παραγωγής. Μεγάλη γκάμα των κρασιών του κτήματος ΑΛΦΑ εδώ και πολλά χρόνια έχουν κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης ενώ τα τελευταία χρόνια προωθούνται με πολύ μεγάλη επιτυχία στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Και οι δύο παραγωγικές μονάδες θεωρούνται ως πρότυπες του πρωτογενούς τομέα και επιλέχθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τις αντιπεριφέρειες Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος και Φλώρινας Στέφανος Μπίρος ως δείγμα καλής πρακτικής, για να τις επισκεφθεί ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Ο Εκπρόσωπος της πρότυπης τυροκομικής Μονάδας κα πρώην περιφερειακός σύμβουλος Σωκράτης Κουρέλλας δήλωσε ότι «αισθάνεται περήφανος για την επιλογή να επισκεφθεί την μονάδα του ο κορυφαίος παράγοντας του αγροτικού χώρου στην Ευρώπη και ότι είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών των ανθρώπων της εταιρίας». Τόνισε δε, «ότι θα προσφέρουν στον ευρωπαίο επίτροπο διάφορες ποικιλίες φέτας που παράγονται στο τυροκομείο», θα του δείξουν τα στάδια επεξεργασίας και θα του τονίσουν «την σημασία να παραμείνει η φέτα με την ταυτότητα πού την διακρίνει από όλα τα αλλά τυριά».

Ο Επίτροπος το μεσημέρι της Πέμπτης θα παρακαθίσει σε γεύμα στο γνωστό εστιατόριο Κοντοσώρος στο Ξινό νερό Φλώρινας με συνδαιτυμόνες τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Β. Αποστόλου τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους των επιχειρήσεων ενώ θα γευθεί τοπικά προϊόντα και φαγητά της περιοχής συνοδευτικά με κόκκινα και λευκά κρασιά από τον κάμπο του Ξινόμαυρου οίνου της δυτικής Μακεδονίας.

Tο απόγευμα της Πέμπτης ο Επίτροπος Γεωργίας θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονλικη οπου θα λάβει μέρος σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου