ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ενας γιγάντιος αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη, στις 19 Απριλίου


Η Nasa προειδοποιεί ότι ένα
βραχώδες σώμα ασυνήθιστου μεγέθους θα περάσει ξυστά στη Γη, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017. Ο αστεροειδής έχει διάμετρο περίπου 650 μέτρα.
Ωστόσο, δεν υπάρχει κίνδυνος, αναφέρει η NASA. «Παρότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο αστεροειδής να συγκρουστεί με τον πλανήτη μας, εντούτοις ένα διαστημικό αντικείμενο τέτοιου μεγέθους θα βρεθεί πολύ κοντά μας», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Ο αστεροειδής φέρει την ονομασία 2014-JO25, έχει πλάτος 650 μέτρα και θα περάσει 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα δίπλα στη ΓΗ, δηλαδή πέντε φορές λιγότερο από την απόσταση που μας χωρίζει από την Σελήνη. Η τελευταία φορά που ένας αστεροειδής 2014-JO25 πέρασε δίπλα στη Γη ήταν πριν από 400 χρόνια και δεν θα τον ξαναδούμε πριν από ...2.600 χρόνια.
Αν είχε πέσει στη Γη, ο αστεροειδής θα προκαλούσε έναν κρατήρα χιλιάδων χιλιομέτρων και θα προκαλούσε καταστροφή αισθητή σε όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Patrick Michel (Παρατηρητήριο της Νίκαιας), η πρόσκρουσή του θα απελευθέρωνε ενέργεια 1,5 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από τη ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.
Ο συγκεκριμένος αστεροειδής ανακαλύφθηκε πριν από 3 χρόνια, με το πρόγραμμα Catalina Sky Survey στην Αριζόνα, το οποίο χρηματοδοτεί η NASA. Οι ειδικοί λένε ότι δεν θα αρκούσε ο χρόνος για αντίδραση, αν υπήρχε κίνδυνος.
Η «επίσκεψη» του 2014-JO25 στις 19 Απριλίου είναι μια «εκπληκτική ευκαιρία» για τους αστρονόμους και πολλά τηλεσκόπια και ραδιοτηλεσκόπια έχουν προβλεφθεί για να τον παρατηρήσουν, σύμφωνα με την NASA. Η επιφάνεια του συγκεκριμένου αστεροειδούς είναι πιο φωτεινή από την επιφάνεια της Σελήνης και θα είναι ορατός και με μικρό τηλεσκόπιο επί μία ή δύο νύχτες.
Κάθε εβδομάδα, πολλοί αστεροειδείς περνούν ξυστά από τη Γη, αλλά αντικείμενα τόσο μεγάλα όσο ο 2014-JO25 είναι ευτυχώς σπάνια. Η τελευταία φορά ήταν το 2004, με τον αστεροειδή Toutatis που ήταν ακόμη μεγαλύτερος -4,6 χιλιόμετρα μήκος, 2,4 χιλιόμετρα πλάτος- και πέρασε σε απόσταση 1,6 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή τέσσερις φορές όση είναι η απόσταση Γη-Σελήνη.
Η επόμενη επίσκεψη ενός ιπτάμενου αντικειμένου θα γίνει το 2017, όταν ο αστεροειδής 199-AN10, με διάμετρο 800 μέτρων, θα πλησιάσει στα 380.000 χιλιόμετρα (δηλαδή τη μέση απόσταση της Γης από τη Σελήνη).


iefimerida.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου