ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Συγκινεί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το σοκ από τον θάνατο της μητέρας μου


O πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη
το σοκ που υπέστη όταν έχασε τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, πριν από 20 χρόνια. Η ομολογία αυτή διατυπώνεται λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του αδελφού του, του πρίγκιπα Χάρι, ότι έζησε μια περίοδο "απόλυτου χάους" πριν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει το τραύμα.

Η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997, όταν ο Ουίλιαμ ήταν 15 και ο Χάρι 12 χρονών. Τα σχόλια των δύο πριγκίπων αυτή την εβδομάδα ήταν τα πλέον μύχια μέχρι σήμερα σε σχέση με το πένθος τους για τον θάνατο της μητέρας τους.

"Το σοκ είναι το μεγαλύτερο γεγονός και ακόμη το αισθάνομαι για τη μητέρα μου, 20 χρόνια μετά", δήλωσε ο Ουίλιαμ σε ντοκιμαντέρ του BBC που θα προβληθεί αύριο και αναφέρεται στους ψυχικά πάσχοντες που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

"'Εχω ακόμη το σοκ μέσα μου. Ο κόσμος λέει 'το σοκ δεν μπορεί να διαρκεί τόσο πολύ' αλλά διαρκεί. Δεν το ξεπερνάς ποτέ. Είναι μια τόσο απίστευτα δυνατή στιγμή στη ζωή σου που δεν σε αφήνει ποτέ. Απλώς μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι", δήλωσε ο Ουίλιαμ, σύμφωνα με αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σήμερα.



Και τα δύο αδέλφια μίλησαν ανοικτά στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στις προκλήσεις της ψυχικής υγείας, τον τερματισμό του στιγματισμού των ψυχικά νοσούντων και την προτροπή ο κόσμος να μιλά ανοικτά παρά να πνίγει τα συναισθήματά του.


Χθες, ο Ουίλιαμ ανάρτησε βίντεο στο οποίο συζητά με την σταρ της ποπ Lady Gaga, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει μια διαταραχή μετατραυματικού στρες μετά τον βιασμό της σε ηλικία 19 ετών, ενώ προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι είναι σε βάρος της ψυχικής τους υγείας να πνίγουν τα συναισθήματά τους ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν τραγικά γεγονότα και να μην μιλούν γι αυτά.



Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στην εφημερίδα The Telegraph ο 32χρονος Χάρι δήλωσε ότι αρκετές φορές έφθασε σε "πλήρη κατάρρευση" και ότι έζησε μια περίοδο "απόλυτου χάους" πριν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Εξήγησε ότι πέρασε χρόνια ολόκληρα προσπαθώντας να ξεχάσει αυτό που είχε αισθανθεί μαθαίνοντας τον θάνατο της μητέρας του.

"Ο τρόπος για να το αντιμετωπίσω ήταν να ακολουθώ την 'πολιτική της στρουθοκαμήλου', να αρνούμαι να σκέφτομαι τη μητέρα μου, γιατί σε τί θα με βοηθούσε αυτό; Μόνο θα με έθλιβε και δεν θα μου την ξανάφερνε πίσω", διηγήθηκε. Τελικά στα 28 του χρόνια αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς, μετά και την προτροπή του μεγαλύτερου αδελφού του Ουίλιαμ, ο οποίος τον "στήριξε πάρα πολύ".

"Επί 20 χρόνια δεν το σκεφτόμουν και μετά βυθίστηκα στο απόλυτο χάος για δύο χρόνια. Δεν καταλάβαινα τί μου συνέβαινε", παραδέχτηκε ο Χάρι σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του για την ιδιωτική του ζωή. "Δεν ξέρω πώς εμείς (τα μέλη της βασιλικής οικογένειας) μένουμε υγιείς. Δεν έχω κανένα μυστικό, αλλά σίγουρα βρέθηκα κοντά στην κατάθλιψη επανειλημμένα".

"Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις τον πρίγκιπα Χάρι να μιλά για την εμπειρία του. Ξέρουμε ότι αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στους ανθρώπους που πολεμούν σιωπηρά τη νόσο τους", αντέδρασε ο Πολ Φάρμερ, διευθυντής της οργάνωσης Mind που βοηθά και ενημερώνει για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.



(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου