ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Όχι στην ποδοσφαιροποίηση του αγαπημένου μας βόλεϊ.. - Του Λιοσάτου Δ. Θωμά





Πέρυσι τέτοιο καιρό παρακολουθούσαμε τη καταπληκτική σειρά
ημιτελικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ και σχολιάζαμε πως ήταν ωραίο που συναντούσαμε ανθρώπους άσχετους με το άθλημα να βλέπουν το ματς και να ρωτάνε συνέχεια για να μάθουν τα βασικά . Ίσως ήταν μια ευκαιρία να διευρυνθεί το κοινό του ελληνικού βόλεϊ .

Η τελική κατάκτηση του 2ου ντάμπλ από το Δικέφαλο έμοιαζε επίσης σαν μια ευκαιρία για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Μακεδονία . Εις μάτην όμως .

Από τις ωραίες περυσινές εικόνες φτάσαμε πολύ γρήγορα στις πανάσχημες φετινές . Στη τραγική δηλαδή εικόνα του χτεσινού ημιτελικού ΠΑΟΚ - ΠΑΟ και στην τραγικότερη όλων στο final four του Κυπέλου . Και εξηγούμαι :

Στο κύπελο αναφέρθηκε ότι κάποια στιγμή εκδιώχθηκαν απο τη κερκίδα παιδιά ακαδημιών βόλεϊ για να καθίσουν οργανωμένοι ποδοσφαιρόφιλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ . Αυτό απο μόνο του φτάνει για να χαλάσει όλη την υπόλοιπη ωραία εικόνα του φετινού θεσμού άλλα και να υποδείξει προς τα που είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε άλλα και τι πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε .

Όσο για το χτεσινό ημιτελικό τι να πείς . Όταν μια απο τις παραδοσιακότερες ομάδες του χώρου παρουσιάζεται με κουτσό πασαδόρο ( που είναι και ο αγαπημένος μου ) και η υποτιθέμενη νέα δύναμη με αόμματο , άλλα και και με ένα σωρό περίεργους γυρολόγους , δε νομίζω ότι ο αγώνας επιδέχεται σοβαρού σχολίου . Άλλωστε τα λάθη που κάνουν και οι δύο ομάδες σε όλα τους τα ματς τα συναντάς μόνο σε σχολικά πρωταθλήματα οπότε τι να λέμε . Η επίθεση στο Ραγκέλ είναι άλλο ένα δείγμα ποδοσφαιρικής λογικής .Είναι κρίμα πάντως και για τα δύο αυτά σωματεία γιατί ο μεν Παναθηναϊκός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα πάνω στο φιλέ και ο μεν ΠΑΟΚ , αν δε γινότανε έρμαιο των manager θα μπορούσε να χτίσει μια μικρή αυτοκρατορία . Κι εδώ ερχόμαστε στο ζουμί της υπόθεσης . Πώς χτίζεις μια αυτοκρατορία στη Μακεδονία όταν είσαι ο μεγάλος ΠΑΟΚ ; Μα φτιάχνοντας ένα τεράστιο δίκτυο ακαδημιών , φέρνοντας στο άθλημα χιλιάδες νέα παιδιά και βγάζοντας σε 5-10 χρόνια μία δωδεκάδα ( τουλάχιστον ) παικτών πρώτης γραμμής . Γιατί εγώ πιστεύω πολύ στον Έλληνα Αθλητή - Βολειμπολίστα . Να θυμίσω μόνο ότι φέτος τον Ολυμπιακό στα κρίσιμα μάτς τον Πήραν απ'το χέρι ο Φράγκος , ο Κοκκινάκης , ο Στιβαχτής και ο Σουλτανόπουλος . Το ΠΑΟΚ τον κράτησαν όρθιο μέσα στη χρονιά κυρίως ο Σακόγλου κι ο Σωτηρίου . Πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη φετινή νίκη του ΠΑΟ ήταν Μπέλλος και βάση για την υγιέστερη ομάδα , το Παμβοχαικό , είναι το ελληνικό στοιχείο. Που αν στηριχτεί σωστά με δουλειά σε όλα τα επίπεδα άλλα και με τις κατάλληλες υποδομές , μπορεί να κάνει θαύματα όπως τα φετινά του γυναικείου Ολυμπιακού και του πανέμορφου Πανναξιακού . Είναι οφθαλμοφανές ότι πρέπει να κοιτάξουμε προς τα νησιά και την υγιεί δουλειά που κάνουν με υπομονή . Πρός τη Καβάλα που φέτος έπαθε υπερκούπωση σε όλες τις ηλικίες . Πρός τη μικρή Ελασσόνα που διοργανώνει μεγάλο final . Αλλιώς , σε λίγο καιρό , η volley league δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα απο τη superleuge των μανατζαραίων με τις καραβιές ξένων παικτών και τις στρατιές οπαδών . Η δύναμη του ελληνικού βόλλει κύριοι ήταν πάντα ΜΙΑ . Δούλευε συνολικά σε όλα τα επίπεδα σαν μια οικογένεια . ΧΤΥΠΟΥΣΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ . Έτσι έφτασε σε όλες τις επιτυχίες του κι έτσι εγκαθιδρύθηκε στις καρδιές μας . Τώρα αυτή η οικογένεια βρίσκεται σε διάσταση . Κι ο κυριότερος λόγος είναι ότι μπήκαν στo χώρο της άνθρωποι έξω απ'αυτόν και τη διοικούν παράγοντες που δεν έχουν ιδρώσει ποτέ τη φανέλα κάποιου συλλόγου , οπότε δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ελληνικό βόλεϊ και απλά εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες . Κι όσο μπαίνουμε στη ποδοσφαιρική λογική ότι να γεμίσουμε όπως όπως (και με όποιους ) τα γήπεδα σε μια σειρά τελικών και να σηκώνουμε τρόπαια με οποιοδήποτε τρόπο , μόνο ένα βήμα ακόμα πρός το κενό κάνουμε , παρά πρός την πρόοδο .

Οι ομάδες κύριοι δε φτιάχνονται με λεφτά . Σε κανένα άθλημα , σε κανένα επίπεδο . ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ , ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ . Καλησπέρα σας .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Αιώνιος φίλος και φίλαθλος του ελληνικού Βόλεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου